Pomoćnica ministra odbrane: Intenzivno radimo na uslovima za vraćanje obaveznog vojnog roka

Pomoćnica ministra odbrane za ljudske resurse Katarina Tomašević izjavila je da za taj resor "nema dileme" da je redovno služenje vojnog roka "nešto što treba da se vrati".
Pomoćnica ministra odbrane: Intenzivno radimo na uslovima za vraćanje obaveznog vojnog roka
Foto: 021.rs
Ona je na tribini na beogradskom Pravnom fakultetu navela da se u Ministarstvu odbrane "intenzivno radi" na stvaranju uslova za eventualno vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

"Moramo da vodimo računa, da popunimo Vojsku Srbije, pre svega zbog bezbednosnog okruženja, ali i zbog svih drugih stvari zbog kojih vojska postoji", navela je Tomašević.

Načelnik Uprave za obaveze odbrane Sektora za ljudske resurse Ministarstva odbrane Dragan Kotarlić naveo je da je vraćanje obaveznog služenja vojnog roka "jedan od težišnih zadataka" tog resora za 2021. godinu.
 
"Formirana je radna grupa na čelu s ministrom odbrane i mesečno se dostavlja informacija o svemu što je urađeno, kao i o svim problemima i varijantama koje se razmatraju, a stvaranje uslova za nastavak obaveznog služenja vojnog roka jedan je od težišnih zadataka Ministarstva odbrane za 2021. godinu, a ne sumnjam da će biti i naredne godine", naveo je Kotarlić.
  • Gradjanin

    12.12.2021 13:34
    Nebuloza
    Fantasticno gubljenje vremena i novca. Ne mogu da prezalim uzaludno izgubljene dane u vojsci.
    Vojska je toliko idiotski ustrojena da iole normalnog coveka takav sistem dovodi do ludila.
    Ali to je verovatno i poenta, da do te mere slomi coveka da mu bude svejedno i ako ga neka budala iz jagnjecih brigada posalje da pogine.
  • Vlada

    24.11.2021 11:33
    @Nidza

    Pa vi sa rezervnim domovinama se jedini i palite na ovu budalaštinu.
  • Rasa sa salasa

    24.11.2021 09:06
    Ne dam više ovoj lopovskoj kvazidržavi ni krvno zrnce! Kako država prema tebi, tako i ti prema njoj. Zaj... je kad god možeš - to je moj moto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija