Manojlović: Ako Vučić potpiše sporne zakone u korist Rio Tinta, blokiraćemo Srbiju

Savo Manojlović iz inicijative "Kreni-promeni" izjavio je danas da je sinoćni masovni protest ispred Predsedništva Srbije pokazao da građani znaju, umeju i imaju snage da odbrane svoja prava.
Manojlović je agenciji Beta kazao da je kroz kampanju "Marš sa Drine" veliki broj građana Srbije informisan o užasnim posledicama koje će nastati ukoliko država odobri Rio Tintu eksploataciju jadarita na području Zapadne Srbije.
"Pokazali smo da je Srbija zemlja slobode, pravde i solidarnosti i da nećemo ćutati pred progonom ljudi u dolini Jadra i Rađevini. Ukoliko vlast usvoji zakone o referendumu i eksproprijaciji blokiraćemo saobraćajnice na sat vremena, a ukoliko predsednik republike potpiše zakone organizovaćemo opšte blokade širom Srbije", istakao je on. 
Manojlović je izrazio očekivanje da će vlast ipak odustati od usvajanja spornih zakona, a ukoliko se to ne desi pravdu će tražiti na ulici. 
 
"Samo naš spot protiv Rio Tinta - 'Srbija nije na prodaju', videlo je više od milion ljudi, dok je peticiju potpisalo više od 250.000 građana. Osnovni cilj državnih institucija trebalo bi da bude zaštita interesa Republike Srbije i njenih građana. Predloženi zakon o eksproprijaciji je katastrofalan, štetan i neustavan i zbog toga mora da bude povučen iz procedure", naglasio je Manojlović, ističući i zahvalnost na podršci poznatih ličnosti kao što su Filip Karađorđević, vladika Grigorije, Ivan Ivanović i brojni dramski umetnici. 
  • Simo

    29.11.2021 10:13
    Nema "ako" već odmah blokirati!
  • miki

    26.11.2021 08:50
    @Pedja
    idi tamo pa zivi i pij tu vodu i jedi hranu odande pa onda vidi jel ti znaci standard koji naravno nece skociti.
  • Pedja

    25.11.2021 14:41
    Misljenje
    Ne slazem se sa protestima. Ma kakva vasa zagadjenost, primenjivace se sve mere zastite zivotne sredine u skladu sa evropskim standardima. Ovo sirovina je sansa za sve gradjane Srbije da podignu standard zivota, rudarstvo je najisplativija grana, pogledajte zemlje koje imaju razvijeno rudarstvo, island, norveska, svedska da nli su ove drzave siromasne- nisu. Zato kazem NE protestu, da zivimo bolje treba sto pre poceti sa iskopavanjem rude.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.