Pukovnik Filipović: Još nedelju dana za prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka, veća primanja

Kandidati koji žele da dobrovoljno odsluže vojni rok pod oružjem, imaju mogućost da se u narednih nedelju dana prijave, kako bi u stroj Vojske Srbije stali još tokom decembra ove godine.
Pukovnik Filipović: Još nedelju dana za prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka, veća primanja
Foto: 021.rs
Osim u centrima Ministarstva odbrane, dobrovoljci se, od skoro, mogu prijavljivati i preko portala eUprave i na šalterima "Pošte Srbije".
Potpukovnik Zoran Filipović iz Ministarstva odbrane rekao je za RTS da su povećana novčana primanja vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka i da je prijava pojednostavljena.
Prema njegovim rečima, do sada su za šest meseci dobrovoljnog služenja vojnici primali oko 125.000 dinara, a od sada će oko (kumulativno) 208.000.
 
Takođe, dodaje, ispravljen je paradoks da su slušaoci kursa za rezervne oficire imali manja primanja od vojnika. Oni će od sada kumulativno dobijati 226.000 dinara.
 
Kada je reč o proceduri primanja u profesionalnu vojsku, potpukovnik Filipović naveo je da je ideja da svi vojnici već tokom služenja dobrovoljnog vojnog roka obave neophodne procedure za prijem u profesionalnu službu.
 
"Dovoljan je jedan lekarski pregled, čim je sposoban za dobrovoljno sposoban je za prijem u profesionalnu službu. Bezbednosne i fizičke provere se vrše tokom dobrovoljnog služenja", dodao je potpukovnik.
 
Prema njegovim rečima, služenje vojnog roka traje šest meseci i vrši se u jednoj od tri kasarne u Somboru, Leskovcu i Valjevu.
 
Nakon toga, upućuju se u centre za specijalističke obuke, među kojima su oni u Batajnici, Nišu, Kruševcu i Požarevcu. Posle tri meseca obuke u tim centrima, počinje kolektivna obuka za profesionalnu službu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija