Grčka fabrika Autostop u Leskovcu proglasila oko 70 radnika tehnološkim viškom

Grčka fabrika Autostop u Leskovcu proglasila je oko 70 radnika tehnološkim viškom zbog smanjenog obima posla, jer je auto-industrija u krizi u vreme pandemije korona virusa.
Grčka fabrika Autostop u Leskovcu proglasila oko 70 radnika tehnološkim viškom
Foto: Pixabay
"Nažalost, bili smo prinuđeni da to uradimo, ali oko šezdesetak radnika prihvatilo je posao u leskovačkoj firmi Leskobegs", rekao je agenciji Beta direktor fabrike Igor Rajković.

U Leskobagsu je do skoro Autostop imao veći deo vlasništva.

Na pitanje da li će u Autostopu, koji se bavi proizvodnjom tekstilnih delova za enterijer automobila, biti još radnika progalašenih tehološkim viškom, Rajković je rekao da se nada da neće.
 
On nije želeo da komentariše najave iz juna ove godine da će Autostop graditi još jednu fabriku u severnoj industrijskoj zoni u Leskovcu, preko puta postojeće.
 
Autostop u Leskovcu posluje od 2013. godine, kada je zaposlio oko 50 radnika, a kako se navodi na sajtu Grada Leskovca, danas ima oko 900 radnika.
 
Zaposleni u toj fabrici se do sada nisu žalili na poslodavca. Autostop ima pogone i u Grčkoj, Irskoj i Velikoj Britaniji.
  • Z13

    25.11.2021 20:14
    Sve bolje
    Još jedan uspeh ekonomskog tigra.
  • Bb-ns

    25.11.2021 19:18
    Opa Djudjo, krenulo je. Nema brige, respirator će da vam odma nađe drugu firmu, kao i radnicima Geoxa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.