FOTO: Obrisan grafit Ratku Mladiću sa Doma omladine, desničar udario novinarku Danasa pa uhapšen

Jedan mladić fizički je napao novinarku lista "Danas" Snežanu Čongradin na protestu koji je organizovan kod Doma omladine zbog grafita Ratku Mladiću.
On ju je udario rukom, ali je brzom intervencijom pripadnika policije u civilu priveden.
Prema rečima Snežane Čongradin, sve se odigralo veoma brzo.
Naime, mladić je vređao aktiviste nevladinih organizacija, a ona je pokušala da razgovara sa njim. Međutim, on ju je iznenada udario. Srećom, policajci su ga sklonili sa lica mesta.
 
Kako je navela za N1, ona nije povređena tokom ovog incidenta.
 
Policija je uhapsila i nekoliko desničara koji su se protivili uklanjanju grafita. Naime, njih petorica se pojavilo nakon što su predstavnici NVO pokušali da uklone grafit, bili su agresivni i pokušali su da ih spreče. Pripadnici MUP-a su ih nakon toga uhapsili.
 
Jedan od prisutnih desničara uputio je uvrede ekipi N1 televizije.
 
 
Nekoliko desetina aktivista nevladinih organizacija okupilo se ispred Doma omladine na protestu zbog grafita "Ratko Mladić srpski heroj", a pored njih se nalazio se kordon policajaca. Aktivisti i građani obrisali su grafit.
 
 
Kako je javio reporter N1, novinarskim ekipama je bio zabranjen pristup kod Doma omladine.
 
Ranije danas je prelepljen grafit Ratko Mladić srpski heroj na Platou Milana Mladenovića u Beogradu. Taj grafit, koji već duže vreme stoji u Makedonskoj ulici, bio je prelepljen nalepnicama na kojima piše "Ratko Mladić ratni zločinac" i "Ratko Mladić osuđen za genocid".
 
Međutim, već posle sat i po nalepnice su uklonjene, saopštila je Nataša Kandić iz FHP i pozvala građane da se u znak protesta okupe na tom mestu.
  • Detelinarac

    26.11.2021 10:20
    Cime se ovaj narod zanima...treba da nas nema!
  • vanstranacka licnost

    26.11.2021 08:54
    Vandalizam
    Visedecenijsko pisanje grafita po raznim fasadama sirom nase Stbije = vandalizam. Nikome nije stalo da nam gradovi izgledaju uredno i civilizovano?Zabraniti pod hitno saranja po fasadama bez obzira koja da je poruka. Odrediti mesto u gradu za umetnicke grafite i sl. Van toga saranje da bude kaznjavano drustveno korisnim radom skidanja istih po gradu + velika novcana kazna! Ako smo siromasni ne moramo biti prljavi i bahati!
  • DM

    26.11.2021 08:21
    Razumem potrebu, odnosno pokusavam da razumem potrebu velicanja i slavljenja ovog lika od nekolicine izbeglih lica i njihovih potomaka za njih je ipak nesto i ucinio , ako cemo verovati pricama. Mi ostali tesko mozemo da gledamo tim ocima i za nas je on osudjeni zlocinac, ako nista drugo zbog Topcidara. U svakom slucaju sve ovo je vise nego ocigledno skretanje pogleda sa bitnih desavanja, zamajavanje naroda nebitnim temama, nista drugo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija