Preminuo vlasnik i glavni urednik portala InfoVranjske Saša Stojković

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala InfoVranjske Saša Stojković Babačko preminuo je danas u 58. godini, nakon kraće bolesti, saopštio je taj portal.
Rođen je 1963. u Vranju, a osnovnu i srednju školu završio je u rodnom gradu.
U Pozorištu "Bora Stanković" Vranje bio je angažovan od 1985, a ostvario je preko 100 glumačkih i 11 rediteljskim premijera, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji vranjskog teatra.
Za glumački rad rad dobio je tri glumačke i rediteljsku nagradu za najbolju predstavu na festivalu "Zlatni osmeh" u Republici Srpskoj.
 
Novinarstvo je bilo sastavni deo njegovog stvaralačkog opusa decenijama. Najpre je radio kao voditelj na OK Radiju, a više od 20 godine njegov glavni i odgovorni urednik.
 
Od 1995. je radio za nedeljnik Vranjske, gde je na kraju postao i urednik portala pre gašenja tog nedeljnika.
 
Bio je uradnik i RTV Vranje, gde je vodio tu televiziju sa Vukašinom Obradovićem sedam dana.
 
Pored toga, radio je i za Press, Politiku, Radio 202 i druge medijske kuće. Dobitnik je najvećeg priznanja za novinarstvo u Srbiji za seriju tekstova objavljenih u nedeljniku Vranjske.
 
Do smrti je radio kao predsednik udruženja građana "Tim za razvoj i integracije" i bio je glavni i odgovnorni urednik portala InfoVranjske.rs.
 
Komemoracija će biti održana u nedelju u Pozorištu "Bora Stanković" u Vranju u 9 sati, a sahrana će se obaviti u 14 časova na Šapranačkom groblju.
  • MarkoNS

    27.11.2021 19:58
    :-(
    Svetlo sa juga! Saša je nažalost prerano našao spokoj i mir, a kolegama sa portala želja da nastave teškim, no jedno ispravim putem, i da istraju!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija