MUP: Svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i neprijavljeni skupovi

Policija se oglasila povodom najave blokade saobraćaja u čitavoj Srbiji.
MUP: Svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i neprijavljeni skupovi
Foto: 021.rs

Povodom najava na društvenim mrežama da će danas biti organizovane blokade saobraćaja na više mesta i auto-puteva u Republici Srbiji, Ministarstvo unutrašnjih poslova "želi da obavesti javnost da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona kao i održavanje neprijavljenih skupova", navodi MUP u saopštenju.

Članom 6. Zakona o javnom okupljanju, kako se navodi, propisano je da okupljanje nije dozvoljeno na mestu na kojem, zbog karakteristika samog mesta ili njegove posebne namene, preti opasnost od nastupanja ugrožavanja bezbednosti ljudi i imovine, javnog zdravlja, morala, prava drugih ili bezbednosti Republike Srbije.
"Svaki neprijavljeni skup, a posebno onaj koji se odvija na putevima i mostovima je veliki rizik i izazivanje opasnosti po učesnike u saobraćaju, kao i učesnike skupa", navodi policija.
 
Pošto skupovi nisu prijavljeni, policija ne može da vrši njihovo obezbeđenje i da garantuje bezbednost. Svu odgovornost za sve što može da se desi snose organizatori neprijavljenih skupova.
  • Ostoja Stanković

    28.11.2021 07:28
    Ostoja Stanković
    Nema ovde zakona!!! Zato je Srbija i ustala! Dase uvede i sprovodi častan zakon a ne kriminala koji otima već godinama!!! Idemo do kraja! Nema više niko šta da izgubi sa ovom SNS sektom! Do pobede!!!
  • Aleksandar974

    27.11.2021 20:29
    Policija i vlast svakodnevno krse razne zakone. Moze malo i narod da se "bahati".
  • Zebra

    27.11.2021 16:53
    Ovim tempom biće Prvodecembarsko revolucija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.