VIDEO: Sukobi u Šapcu, u Valjevu uhapšeno desetak osoba prilikom blokade

Prilikom današnje blokade puta Valjevo - Loznica, na izlasku iz grada, policija je uhapsila desetak građana.
Među uhapšenima je i Željko Trifunović, odbornik u Skupštini grada Valjeva, a nekoliko građana je dobrovoljno ušlo u maricu, javlja N1.
Policija, koja je bila prisutna od početka blokade, u 14:40h donela je odluku da prekine blokadu o čemu je obavestila prisutne građane. Građani su negodovali i posedali na pešački prelaz koji se tu nalazi. Posle nekog vremena prišao je kordon policije i nakon ponovnog upozorenja da se građani sklone, počeli su da privode u maricu. Nakon toga građani su bili potisnuti sa pešačkog prelaza.
 
Neposredno po deblokadi puta iz pravca Loznice prošla je kolona od 5-6 autobusa na koje su okupljeni građani zviždali pod pretpostavkom da se autobusima prevoze pristalice SNS i koji odlaze na skupštinu Srpske napredne stranke koja se danas održava u Beogradu.
U Šapcu je došlo do incidenta tokom blokiranja saobraćajnica. Naime, kako se vidi po snimcima sa društvenih mreža, jedan bagerista nije želeo da stane i krenuo je kroz grupu okupljenih građana.
 
Osoba koja je pored njega, sa bagera, snimala okupljene građane, šutnula je muškarca koji je pokušao da se popne, a onda je izbila tuča, prenosi N1.
 
Tada su se pojavili su se maskirani mladići, naoružani drvenim palicama, štanglama i čekićima, za koje se pretpostavlja da su članovi nekih navijačkih grupa. Oni su napali okupljene građane i počeli da ih udaraju, a razbili su i stakla na jednom traktoru koji je blokirao saobraćajnicu.
 
 
Policajci nisu intervenisali.
 
Demonstranti su potom kamenjem i zemljom počeli da gađaju autobus u kojima su bili članovi SNS.
  • Vojvoda

    29.11.2021 09:16
    Gnjide,izmapunisane
    Šta vi radite u vreme kada kola hitne pomoći,non stop prevoze ugrožene ljude. Blizu ste da predjete granicu gde će ljudima da dojadi ta bahatost i ludilo koje prodajete. A tada će da oslobodite bes gradjanja na sebe. Moliće te policiju da vas zaštiti tada.
  • Niko1

    28.11.2021 09:09
    Blokadu mozes da pravis ako si clan ssp,ns,zelenih,ds... da udaras koga hoces ako si clan ustih....ej pa nece moci bice otpora od naroda pa nisu svi u ti 10% koji su za vas. Tj za privilegije koje su imali...
  • Koja sramota

    27.11.2021 20:45
    Sve iz pocetka
    Da li je policija iz Beograda? Sta li oni misle? Da samo rade svoj posao?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.