Kreni-promeni: Ovo su uslovi za prekid protesta

Jednočasovna blokada vitalnih saobraćajnica u celoj Srbiji uspešno je izvedena, ocenili su iz pokreta Kreni-promeni.
Kreni-promeni: Ovo su uslovi za prekid protesta
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)

Kako navode, "uslovi za prekid protesta su da predsednik države Aleksandar Vučić odbije da potpiše protivustavni Zakon o eksproprijaciji i da se izmeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi".

Savo Manojlović iz tog pokreta rekao je da, u slučaju da ta dva uslova ne budu ispunjena, pozivaju sve građane Srbije da naredne subote,  4. decembra, sednu u automobile i da u grupama od 10 do 20 vozila blokiraju autoputeve i magistralne puteve.
On je pozvao i sve političke grupacije da učestvuju u najavljenim protestima, ali da ne prave veća grupisanja koja je lakše blokirati.
 
"Posebno ističemo da je policija odbila predlog da se mirnim i koordinisanim okupljanjem kontrolišu skupovi, zbog čega je širom Srbije dolazilo do brojnih incidenta, za šta odgovornost snose funkcioneri policije koji su odbili kontrolisani protest", kazao je Manojlović.
 
On je pozvao advokate koji žele da pruže besplatane usluge uhapšenima da se jave Pokretu.
 
Sve građane koji su imali problema pozvao je da ih kontaktiraju na mejl uzuz@kreni-promeni.org, gde će Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti koordinisati pružanjem pravne pomoći.
  • Vladan

    28.11.2021 17:26
    @Limun

    Nisi ti još iskusio "novosadizam" kad toliko klepećeš.
  • Limun

    28.11.2021 13:47
    @Gari
    Obožavam, ali obožavam ovaj novosadski fašizam. Novosadski fašizam ili novosadizam. Ponavljam opet nema većih fašista i sadista od antifašista.
  • Ptić Rugalac

    28.11.2021 10:58
    @Tja
    Šta je smešno? To što ste provaljeni? Mogu kojekakvi brkovići, pogačari i ostali NVO-pioniri da mlate praznu slamu koliko god hoće. Srbija nikada više neće biti onakva kakva je bila deceniju ranije, za vreme sramotnog Tadićevog drugog (svojevoljno "skraćenog") predsedničkog mandata. Hajde, drugosrbijanski anarhističko-ateistički građani sveta, prestanite da smarate sa svojom "brigom" za "ekologiju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.