Stanari urušene zgrade na Vračaru: Stanovi su nam opljačkani

Stanari zgrade u Vidovdanskoj ulici u Beogradu čiji se deo urušio pre nekoliko meseci navode da su im stanovi opljačkani.
Stanari urušene zgrade na Vračaru: Stanovi su nam opljačkani
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako za Euronews Srbija navodi jedan od stanara Stefan Hinić, on je u inostranstvu, a video-snimak i fotografije obijenog stana mu je poslao brat. 
 
Dodao je da su obijeni i drugi stanovi, a da ne znaju kada se to dogodilo jer se, kako kaže, "zgrada navodno čuva".
"Tužićemo nadležne od policije do sekretarijata, opštine i grada. Zgrada i naša imovina je trebalo da budu čuvani. Nakon što smo ih pozvali, policija je bila, uzela izjave i otišla. To je sve. Kada smo već iseljeni prinudno i nije nam bio dozvoljen boravak u zgradi, obećano je da će sve stvari biti čuvane. Niko od komunalne milicije i ko je već trebalo tamo da bude, nije bio", kaže Hinić.
"Nama je samo jednom na 45 minuta bilo dozvoljeno u avgustu da uđemo i uzmeno nakit, uspomene i slike, a sada su nam lopovi sve odneli", dodao je Hinić.
 
Drugi stanar Novica Stanimirović rekao je za N1 da su stanovi obijeni pajserima i da su im ukradene gotovo sve stvari.
 
"Čuvali su možda prvih mesec, mesec i po dana, sada nema nikoga", naveo je Stanimirović za N1.
 
Na pitanje šta se dešava sa obećanim radovima, napomenuo je da sve stoji i da se do sada ništa nije radilo.
 
Zgrada u Vidovdanskoj ulici, na Crvenom krstu u Beogradu, obrušila se 16. jula usled radova na gradilištu pored nje. Nije bilo povređenih, stanari su evakuisani, a Grad Beograd im je omogući privremeni smeštaj.
  • Zoki

    28.11.2021 12:51
    Kakav smo mi jadan narod. Koristiti tudju nesreću je najniži nivo morala. Treba tužiti grad koji nije ništa uradio da im sačuva imovinu.
  • El Chapo

    28.11.2021 12:04
    Meksiko, Kolumbija, ... Srbija, ...
  • Markovski N.

    28.11.2021 11:45
    Pa kad narod ćuti i trpi
    Da i kad su protesti protiv Vlasti neka sede kući i neka gledaju na tv u to što gledaju.Da se ne maltretiraju da dođu ispred Skupštine.Propustiće omiljenu seriju na tv u.Kad narod ćuti i trpi treba ga gaziti.Dok god ćuti i trpi živeće tako kako živi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.