Dačić: Mrkonjić bio legenda SPS-a

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je da su svi očekivali da će Milutin Mrkonjić pobediti u borbi za zdravlje, navodeći da je bio "legenda SPS i cele Srbije".
Dačić: Mrkonjić bio legenda SPS-a
Foto: 021.rs
 
Dačić je za TV Prva rekao da je Mrkonjić, počasni predsednik SPS, "na neki način svim socijalistima politički otac" i da je njegova smrt "veliki gubitak i emocionalni šok".

"Pamtićemo ga po njegovom duhu, upornosti, vernosti idealima i drugovima", rekao je Dačić, navodeći da je Mrkonjić bio i "sinonim za obnovu Srbije posle NATO bombardovanja".

Dačić je izjavio da je "Mrkonjić do poslednjeg trenutka bio odan Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici".
 
Kako je naveo, Mrkonjić im je "više puta pričao da nije vernik i da je komunista, tako da će njegova sahrana, po njegovoj želji, biti bez verskih obeležja".
 
Dačić je rekao da je "ovo vreme, nažalost, generalno, vreme smrti, ne možete da se setite i nabrojite ko je sve izgubio život u poslednih godinu dana".
  • Nikola

    28.11.2021 18:03
    Bio je parazit 80 godina. Koliko je to narod koštalo nikad nećemo saznati
  • Mile rent-a mozak

    28.11.2021 14:21
    Ostade nam samo Ivica i Slobini metuzalemi. Al, jbg, sva lova kod Ružića (do lustracije).
  • Buđelar

    28.11.2021 13:41
    Jeste, da, bio je legenda SPS-a, imao je samo tu nesrecu da umre u vreme ovih protesta, pa je vest o njegovoj smrti prosla dosta manje zapazeno i ispraceno nego sto bi inace.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.