FOTO Oskrnavljena Grobnica narodnih heroja: Ispisano "Mladić je heroj a ne ovi"

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije je osudio skrnavljenje Grobnice narodnih heroja na Kalemegdanu u Beogradu.
FOTO Oskrnavljena Grobnica narodnih heroja: Ispisano "Mladić je heroj a ne ovi"
Foto: FoNet (AP)

Ultradesničarski ekstremisti sinoć su oštetili biste narodnih heroja sahranjenih na tom mestu i ispisali grafit "Ratko Mladić je narodni heroj a ne ovi".

"Naš omladinski Savez sa gnušanjem osuđuje sramni čin ultradesničarskih ekstremista. Oni ne samo da su bezumni i primitivni vandali, već ništa ne znaju o Ratku Mladiću, u koga se kunu, pa tako ni to da je on bio poštovalac partizanskog oslobodilačkog pokreta u Drugom svetskom ratu i da nikada nije rekao nijednu ružnu reč protiv heroja sahranjenih na Kalemegdanu", navodi se u saopštenju SKOJ.
Navodi se da ovo nije prvi napad na Grobnicu narodnih heroja u Beogradu i podseća na prošlogodišnji slučaj kada su je oskrnavili ultradesničarski ekstremisti predvođeni američkim neonacistom Robertom Rundom.
 
"Indolentni odnos nadležnih prema nedelima ultradesničarskih ekstremista ohrabruje te besprizorne vandale da nastave sa skrnavljenjem i izražavanjem govora mržnje. Direktna posledica te indolentnosti su nedavno uništenje murala posvećenog Branku Črncu Tusti, preminulom pevaču pank benda KUD Idijoti iz Pule, pokušaj onesposobljavanja vrata i grafiti mržnje na sedištu Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i SKOJ u Beogradu i sada ruženje Grobnice narodnih heroja", ističe SKOJ.
 
 
SKOJ od Ministarstva unutrašnjih poslova zahteva da njegovi pripadnici odmah pronađu i procesuiraju odgovorne za skrnavljenje Grobnice narodnih heroja u Beogradu, a ako do toga ne dođe i napadi na taj spomenik se nastave, SKOJ će biti prinuđen da pozove antifašističku javnost da se organizuje i sama ga zaštiti, kaže se u saopštenju.
  • Ct

    30.11.2021 10:56
    Ct
    Heroji se nekriju i beze! Heroji ginu sa svojim vojnicima i narodom!
  • Da

    30.11.2021 10:02
    Da
    Da vam je Mladic heroj nebi se krio ko posljednja kukavica vec bi izasao medju prve! Tako rade vojnici,patriote,heroji i hrabri ljudi! Pukli steeeee!!!
  • Da

    30.11.2021 10:01
    Da
    Da vam je Mladic heroj nebi se krio ko posljednja kukavica vec bi izasao medju prve! Tako rade vojnici,patriote,heroji i hrabri ljudi! Pukli steeeee!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.