Sutra sednica Kriznog štaba, lekare brinu slave, putnici koji dolaze u Srbiju i skijališta

Koordinator punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu Zoran Bekić rekao je da će se na sutrašnjoj sednici Kriznog štaba razgovarati i o skijalištima.
Sutra sednica Kriznog štaba, lekare brinu slave, putnici koji dolaze u Srbiju i skijališta
Foto: 021.rs
Bekić kaže da je iskustvo od prošle godine ukazivalo na veliki skok zaraženih posle odlaska na takva mesta.
"Nadam se da neće biti tako. Koje su nam opcije na stolu - ski pas i kovid propusnica, propusnica 24 časa u skijalištima. Sve one stvari koje mogu da pomognu da ne dođe do velikih kontakta u zatvorenom prostoru. Pre svega pokušaćemo da vidimo da li smo u mogućnosti da ih implementiramo ali da se ne ugrozi skijaška sezona", rekao je Bekić.
On je apelovao da se krsne slave obeležavaju u užem, porodičnom, krugu, navodeći da su građani prošle godine bili veoma odgovorni.
 
"Već sam rekao da se više plašim slava nego za omikron soj, jer su one brzo i desiće se za deset dana. To je prva stvar kod koje sam oprezan a naravno da i soj omikron nosi veliku opasnost. Vremenom ćemo videti šta će sa njim da se dešava, ali to je već neki period koji će biti krajem decembra, ili možda u januaru, a slave su sad", rekao je Bekić.
 
Podsetimo da je ranije epidemiolog Predrag Kon rekao da će medicinski deo Kriznog štaba tražiti da se mere koje se preduzimaju u Evropi primenjuju i kod nas, a u vezi sa putnicima koji dolaze iz zemalja gde je omikron registrovan.
 
"To znači da putnici koji dolaze iz tih područja moraju da idu u karantin bez obzira da li su vakcinisani ili ne", rekao je Kon.
 
On je naveo da će hitno inicirati da se pojača nadzor svih onih koji dolaze iz zemalja u kojima je omikron potvrđen. 
  • T.V.

    30.11.2021 12:34
    Isto za sve.
    Moj predlog je: Svakodnevno nasumično testiranje po ski centrima, hotelima, kafićima i to minimum jednom dnevno da im dolaze u kontrolu-testiranje. Nema ja sam vakcinisan, ja sam preležao itd. Svi od reda. Kome se ne sviđa nek se pakuje i pravac kući uz obavezan karantin za sve članove porodice bez obzira da li su bili na zimovanju ili ne.

    Isto tako i za one koji dolaze u Srbiju, obavezno testiranje na samoj granici pri ulasku u Srbiju nikakvi pasoši, sertifikati, PCR testovi koji važe 72 sata (za dva sata može da pokupi virus i da ga unese u zemlju a, kamoli za tri dana) itd. Testiranje pri ulasku u zemlju i tačka. Ko je pozitivan NE MOŽE DA PREĐE GRANICU sve da mu život zavisi od toga.

    Ako bi se tako radilo garantujem da bi broj obolelih pao drastično za mesec dva.
  • Anoniman

    30.11.2021 11:19
    Sendvicari
    Dosli sa 1000 autobusa u Beograd, nakrcali 50000 ljudi u Areni i oko Arene i oni pricaju o nekim merama.
  • ozvalavljen

    30.11.2021 10:55
    Mouth saliva
    Dok cela Evropa ide u zatvaranja zbog novih sojeva vi lagodno zasedate pijuckajuci kafu i puneci dzepove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.