Vulin o protestima: Policija će primeniti nasilje

Ministar policije Srbije Aleksandar Vulin ocenio je da protesti i blokade puteva nemaju nikakve veze sa ekologijom već da je u pitanju "nastavak hibridnog rata" protiv Srbije.
Vulin o protestima: Policija će primeniti nasilje
Foto: 021.rs
Vulin je najavio da će policija "reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima" i "primeniti nasilje".
 
"Prave se nepotrebne tenzije. Ali, ako to zavisi od policije, onda će policija reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima, onda ćemo morati da primenimo nasilje", rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Hepi, navodeći kako policija "radi sve da do nasilja ne dođe".
Vulin je rekao da će policija i dalje gde god bude potrebno raditi svoj posao, ali da se u MUP-u razmišlja o mogućnosti uvođenja posebnog broja telefona na koji će građani moći da prijave "maltretiranje, zaustavljanje, blokiranje, sprečavanje, ako neko primenjuje nasije". Taj broj, kako je objasnio, koristiće "ako slučajno negde ne možemo da stignemo, bar da građani znaju da imaju tu mogućnost".
 
On je rekao da protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom i pitao "koji je to ekološki problem rešen" protestima.
 
Dodao je da "nije problem" da neko izrazi političke stavove ali da je problem što neko "ulazi u sukob sa životom Srbije".
 
"Protesti nemaju nikakve veze sa ekologijom. Ne protestuje se protiv Rio Tinta, nikakav litijum nije problem. Nijedan problem se ne rešava na ovaj način već se prave sukobi, tenzije među građanima. Koliko košta kašnjenje ljudi, robe, kamiona? Nemojte da blokirate puteve, ostavite ljude da žive normalno", rekao je Vulin.
 
Ministar je upozorio da će svu odgovornost za eventualne incidente na budućim protestima snositi osobe koje organizuju neprijavljene skupove.

Komentari 128

  • опсесија

    03.12.2021 20:29
    народна
    Ко другоме јаму копа, сам у њу упада…
  • petro

    03.12.2021 18:52
    Varadin
    u Petrovaradinu su mogli da idu na ulicu. Protest devojke koja je umrla. A niko nije onda mogao da se zali da nemoze proci. Miran protest treba postovati. Ako je neko ZA pa neka isto tako ide na ulicu i da vidimo koliko ljude ce izaci ZA Rio T.
    Zelja svoju prirodu sacuvati je dar da narod voli i ceni svoju zemlju. Zasto ne kopaju toliko u Mongoliji? Sto je Mongolija pametnija i bili su pametnije
  • Antibot

    02.12.2021 17:55
    Već viđeno
    „Хибридно ратовање“ је термин који се све чешће помиње у политичком дискурсу, а (зло)употребљавају га представници држава и влада широм света у ситуацијама када јавност, цивилно друштво и-или медији преиспитују њихове политике и одлуке, односно интегритет извршне власти, те их позивају на политичку одговорност. Дакле, критика власти проглашава се хибридним ратовањем на тај начин користи ради обрачуна са политичким неистомишљеницима и ривалима. Према речима професора Жарка Пуховског, оно што је одлика данашњег времена, јесте сужавање канала јавног информисања, односно кориштење појма 'хибридног рата' у сврху редуковања тема које су допуштене, проширење пописа тема које нису и слично.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija