Bokan demantovao da je vređao Tepić i onda rekao: Ona je izrod rumunskog naroda

Reditelj Dragoslav Bokan odbacio je kritike da je potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić vređao na nacionalnoj osnovi.
Bokan je naveo da "neko pokušava da stvori nepostojeći sukob sa Rumunima".
Bokan je za TV Pink rekao da je "iz revolta" pomenuo funkcionerku SSP kao "prvu i jedinu Rumunku u istoriji fenomenalnih odnosa Srba i Rumuna koja kvari te odnose".
"Ona kao izrod rumunskog naroda, izdaje principe na kojima stoje odnosi srpskog i rumunskog naroda. Ona je postala prva Rumunka koja pravi haos između dva naroda", kazao je Bokan.
 
Ocenio je da "neko pokušava da napravi spin" od te priče.
 
"Ne postoji nijedan narod na Balkanu sa kojim Srbi imaju fantastične odnose kao što imamo sa Rumunima. Ni u ratovima se ti odnosi nisu uskomešali", dodao je Bokan.
 
On je ranije izjavio da je potpredsednica SSP pripadnik nacionalne manjine "koja mrzi Srbiju i srpski narod".
 
"Tepić je studirala rumunski jezik. Iz rumunske je porodice. Rumunska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji, i ona je naš neprijatelj! Ona je nacionalni neprijatelj, ne samo ideološki i politički", rekao je tada Bokan.
 
Izjavu su osudile opozicione stranke i nevladine organizacije kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da je funkcionerka SSP "lažov" i da "ne postoji stvar koju nije uradila protiv naše države", ali i dodao da je sramota da je neko napada zato što pripada drugoj naciji.
 
"Apsolutno osuđujem svakog ko bilo koga vređa na nacionalnoj osnovi. Ja Rumune obožavam, i Ukrajince, i Bošnjake, i Mađare i ne dam da bilo ko napada nekog zato što je Rumun ili Srbin. Uvek ću, svuda, na svakom mestu, da izrazim neslaganje s tim, da osudim svaki govor mržnje i isticanje argumenata da je neko ovakav ili onakav zato što pripada nekoj naciji", rekao je Vučić ranije danas.
  • Moj stav

    01.12.2021 09:23
    ...
    Moja draga uspomena iz detinjstva je moja baba srpkinja koja je iz Srpke Crnje biciklom jednom nedeljno išla u rumunski Žombolj na pijace i na druženje sa prijateljicom ...nije me učila o granicama izmedju dve zemlje i dva naroda vec o saživotu bez obzira na granicu... I kome ti Bokane kvazi srbine , kvazi reditelju prodaješ svoju trulu kvazi filozofiju i ko si ti i odakle ti pravo da nas žitelje Vojvodine etiketiraš po nacionalnoj i bilo kakvoj drugoj osnovi... !
  • Djuraje

    01.12.2021 08:09
    Ovakva vrsta targetiranja, po nacionalnoj osnovi bi morala biti, strogo krivicno sankcionisana
  • Срђан

    30.11.2021 21:12
    Ко је тај?
    На страну сама Мариника (кад чујем реч "политичар", одмах ми није добро), али Бокан, брате! Па то је пропали тип који је некада штампао фашистички лист у коме је пок. Бјелица писала хвалоспеве Кодреануу и његовој легији. Каква иронија... То су интелектуалци као такви, без правог занимања и нечега оствареног иза себе, које ова или било која власт кориси као декор, као бели шум којим се покрива жубор воде која нас полако дави док се у њој кувамо.
    А и Мариника је део истог мизансцена, да се не лажемо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.