Vlada ograničila cene pet namirnica, ne smeju da poskupe u naredna dva meseca

Vlada Srbije na današnjoj sednici donela je odluku da ograniči visinu cena pet osnovnih životnih namirnica.
Vlada ograničila cene pet namirnica, ne smeju da poskupe u naredna dva meseca
Foto: Pixabay
Ograničava se cena kristal šećera, brašna tip T- 400, jestivog suncokretovog ulja, svinjskog mesa - but i UHT mleka sa 2,8 procenata mlečne masti.
Njihova cena je ograničena tako da ne prelazi nivo cena na dan 15. novembar 2021. godine, soapšteno je iz Vlade Srbije. 
Kako je navedeno, ograničenje cena utvrđeno je kako bi se otklonile štetne posledice i sprečili poremećaji na tržištu i neće se odnositi na snižene cene, rasprodaje, sezonska sniženja ili akcijske prodaje, ukoliko su bila na snazi 15. novembra, već na redovne, odnosno cene pre sniženja.
 
Odlukom, koja će biti primenjivana u trajanju od 60 dana, predviđeno je da proizvođači ove proizvode ne smeju isporučivati u količinama manjim od prosečnih u poslednjih 12 meseci, a za kršenje navedenih odredaba, predviđene su i novčane kazne u iznosu od 100.000 do 2.000.000 dinara, kao i zabrana vršenja delatnosti u trajanju od šest meseci do jedne godine.
  • 123

    30.11.2021 18:03
    Sv..e

    Cena mesa prati cenu otkupa svinje.Ako mali preradjivaci moraju po vecoj ceni da kupe stoku,koje nema dovoljno na trzistu,tako ce i meso poskupeti.Velike klanice ce dobiti od interventnog otkupa.A sta ce biti sa malima??
  • Borax

    30.11.2021 16:25
    Sečem uši, krpim...
    To je kao kad pukotinu na brani zapušavaju uz pomoć kofice i lopatice.
  • Aleks

    30.11.2021 14:38
    Izbori
    To je ZBOG IZBORA.
    Pre izbora svi se udvaraju narodu.
    A posle udvaranja, zna se šta sledi ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.