Sednica Kriznog štaba sutra u 15 časova, za sada nije potvrđen omikron soj

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa biće održana sutra od 15 časova, potvrđeno je redakciji Juronjuz Srbija.
Sednica Kriznog štaba sutra u 15 časova, za sada nije potvrđen omikron soj
Foto: Pixabay
U Srbiji za sada nije potvrđen omikron, nova varijanta virusa korona koja se iz južnoafričkih zemalja širi u Evropi, rečeno je za Juronjuz Srbija u Institutu za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, gde se radi sekvenciranje virusa.

"Trenutno kod nas nije otkrivena nijedna druga varijanta osim delta soja, a rade se novi uzorci izabrani metodom slučajnog uzorka ili po epidemiološkim karakteristikama", rekla je Aleksandra Knežević.

Međutim, u mnogim zemljama u Evropi je otkriven novi soj korone i očekuje se da je pitanje dana kada će se registrovati i u Srbiji.
 
Dok mnoge zemlje uvode restriktivnije mere što se tiče ulaska u zemlju i obavezan karantin od dve nedelje, predstavnici medicinskog dela Kriznog štaba kažu da će tražiti da se pojača nadzor putnika koji dolaze u Srbiju iz zemalja u kojima je omikron potvrđen.
 
Prvi se oglasio epidemiolog Predrag Kon, koji je rekao da će insistirati da se mere koje se preduzimaju u Evropi u vezi sa putnicima koji dolaze iz zemalja gde je omikron registrovan primenjuju i kod nas. 
  • Relativnost

    01.12.2021 04:42
    Vremena
    Po Vikipediji prvi zabrelezen slucaj virusa korone pojavio se medju nama, u svetu na danasnji dan 1. decembra 2019. Za neke od nas je to "kao juce da je bilo" a za neke se mozda oduzilo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.