Zbog kršenja mera izrečene kazne u vrednosti od 50 miliona dinara

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković izjavio je da je u novembru izvršeno više od 100.000 inspekcijskih nadzora poštovanja kovid mera u Srbiji.
Zbog kršenja mera izrečene kazne u vrednosti od 50 miliona dinara
Foto: 021.rs
Stamenković je za RTS naveo da je zbog nepoštovanja mera napisano 1.400 naloga za kazne koje su ukupno iznosile oko 50 miliona dinara.
On je rekao da je broj napisanih kazni bio nešto manji u odnosu na oktobar, kada su kazne komunalne milicije i komunalne inspekcije zbog nepoštovanja mera iznosile ukupno 82 miliona dinara.
"Pojačan je nadzor u javnom saobraćaju, dosta je izrečenih kazni za vozače i za građane. Najčešće su se kršile mere u prodavnicama", ocenio je Stamenković.
 
Prema njegovim rečima, za ugostiteljske objekte i kladionice u novembru je zbog nepoštovanja mera izrečeno 30 zabrana, i to najviše u Somboru, Beogradu, Novom Sadu, Subotici i Nišu.
 
Na pitanje da li su se inspekcije susrele sa falsifikovanim kovid sertifikatima prilikom kontrole ugostiteljskih objekata nakon 20 časova, Stamenković je rekao da se "šire glasine o falsifikovanju takvih dokumenata ali da inspektori do sada to nisu uspeli da konstatuju".
 
Stamenković je dodao da je inspekcija jednoj apoteci u Beogradu izrekla hitne mere zbog proizvodnje i prodaje leka "ivermektin" koji, kako je istakao "nije za humanu upotrebu".
  • Deki

    01.12.2021 18:37
    Deki
    Sram vas bilo olosi netreba da vam plate ni dinara.Sto nisu naplacivali na sns mitingu u hali sram vas bilo olosi najgori

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.