Advokatica: Protest advokata isti dan kada i blokade da pokažemo narodu da smo uz njih

Advokatica Sarah El Sarag iz Advokatskog protestnog odbora rekla je da je njihov protest zakazan na isti dan kada su najavljene blokade saobraćaja, da bi pokazali narodu da su uz njih.
Kako je El Sarag rekla, na stare zahteve advokata vezane za stav Vrhovnog kasacionog suda o obradi bankarskih kredita, sada se dodaju i ta dva zakona.

Prema njenim rečima, jedan od zahteva protestnog odbora je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić vrati Skupštini Srbije Zakon o eksproprijaciji, pošto on još uvek nije potpisan, uz obrazloženje zbog čega on nije dobar, nakon čega bi ga Skupština povukla iz procedure.

Kada je u pitanju donošenje zakona i raspisivanje referenduma za promene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, El Sarag je istakla da ne vidi razlog zbog čega se sa tim žuri.
 
"Zašto se tako krucijalni zakoni koji se tiču i pristupa i prava na pristup sudu, što je ovaj Zakon o parničnom postupku, donose tako brzo. Onda Zakon o referendumu koji će verovatno da se odnosi na Rio Tinto, na Mrčajevce, na izgradnju pruge Subotica-Segedin i ne znamo gde još sve", rekla je El Sarag.
 
Ona je istakla i pored Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi i Zakona o eksproprijaciji postoji i Zakon o posebnim postupcima radi ralizacije projekata izgradnje i rekonstrukcije linijskih infrastrukturnih objekata od posebnog značaja za Republiku Srbiju, i dodala da ti zakoni predstavljaju "klasičnu otimačinu zemlje".
 
"Znači legalizovana, legitimna, sve po zakonu. Negde je nada da, bez obzira na sve, možda postoje neki normalni ljudi tamo, koji će to povući i jednostavno se neće upustiti u ovu igranku", kazala je El Sarag.
 
Protest advokata zakazan je za subotu 4. decembar ispred Predsedništva u Beogradu, dok je nova blokada saobraćaja najavljena za isti dan u 14 časova i trajaće dva sata.
  • TBL

    01.12.2021 23:20
    Bravo bre advokati! Diži se narode, udruženo svi protiv zla koje nas je sve snašlo!
  • milicica

    01.12.2021 18:59
    kako nikom sad
    Ne smetaju skupovi na kojima se ne nose maske
  • Suzana

    01.12.2021 17:54
    @Sofija
    Baš tako,oni nisu narod. Tek će oni da vide šta znači narod i KOLIKO "NARODA " JE OSTALO OVDE!!!
    Videće narod na ulicama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.