Kisić Tepavčević: Skup SNS u Areni održan kad je epidemiološka situacija postala bolja

Članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević rekla je da je okupljanje SNS prošle subote bilo orgaizovano pošto je u zemlji bolja epidemiološka situacija.
Kisić Tepavčević je dodala da Srbija trenutno ima jednu od najnižih stopa zaražavanja u Evropi.
Kisić Tepavčević je tako pokušala da odgovori na pitanje N1 zašto na skupu SNS u subotu nisu poštovane mere protiv virusa korona, iako u uredbi Vlade za sprečavanje kovida u članu 6 piše da je za vreme boravka u zatvorenom prostoru obavezno nošenje maski i održavanje odstojanja.
"Već smo odgovarali na takvo pitanje, pretpostavljam da su ostale komponente u našoj zemlji kako treba jer vi stalno spominjete isto pitanje", rekla je Kisić Tepavčević novinarki N1.
 
Istakla je da se to stranačko okupljanje dugo odlagalo zbog epidemiološke situacije i da je organizovano tek kada je ona postala bolja.
 
"Kada su u pitanju preventivne mere, svima su na ulazu deljene maske, bila je dezobarijera, dezinfekciona sredstva", rekla je ministarka i dodala da bi "svako trebalo da pođe od sebe" i da se vakciniše jer samo tako može da se oseća bezbedno.
 
Upitana kakvu poruku vlast šalje građanima ako se na skupovima koje njeni funkcioneri organizuju ne poštuju mere, Kisić Tepavčević je odgovorila da pandemija virusom traje 21 mesec i da "mi moramo da naučimo da živimo s virusom".
 
"Nadali smo se da će virus da nestane sam od sebe, ali to se nije desilo, tako da bilo kakve striktne mere nisu održive na duži vremenski period, izvesno je da će se virus endemizovati", rekla je ona.
 
"Za bilo koju vrstu okupljanja i proslava treba da vodimo računa da mi i naša okolina budemo zaštićeni, da svako bude vakcinisan, indirektno iz ovog možete da zaključite odgovor", rekla je dr Kisić Tepavčević.

Komentari 140

  • 002211

    06.12.2021 09:41
    Toliko bolja situacija da su se izvolili bolesni kovidaši koji samo što mogu da hodaju, malo kašljucaju. Ma, laganica.
  • Mama NS

    05.12.2021 23:42
    Da li zaista veruješ u to što kažeš?Pa padali smo na ispitima za mnoooogo manje greške...Šta se desilo?Par eura i zaboravi se sve što su nas umni ljudi učili.Koliko košta ova gnusna laž?Jedan,dva možda tri stana Beograda na vodi i sve beneficije koje idu sa pložajem koji si krvavo grebući zaradila pa onda otišla do salona da spereš svu prljavaštinu i izlučevine...Možda je vredelo...Videćemo, za par godina kada sve nestane...kada iz staračkog budeš mahala slučajnim prolaznicima i davila se u svom jadu...
  • V

    05.12.2021 16:34
    Čemu onda kovid propusnice ako je epidemiološka situacija bolja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija