VIDEO: Jedna osoba nestala, šestoro povređeno tokom požara u kineskom tržnom centru u Obrenovcu

U požaru koji je zahvatio kinesku robnu kuću u Ulici Miloša Obrenovića u Obrenovcu jedna osoba se vodi kao nestala, dok je njih šestoro povređeno.
VIDEO: Jedna osoba nestala, šestoro povređeno tokom požara u kineskom tržnom centru u Obrenovcu
Foto: Fonet
U požaru koji je izbio nešto posle 10 sati u kineskom tržnom centru u Obrenovcu pričinjena je velika materijalna šteta, a goreo je ceo krov objekta koji se proteže na velikoj površini. Požar je lokalizovan u 15.35 časova, u toku su dogašivanje i pretraga terena.
Za sada nije poznato šta je uzrok požara, a stanari okolnih zgrada su evakuisani. 
 
Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova stabilizovali su požar i rade na njegovoj lokalizaciji, kako se ne bi proširio na ostale objekte, izjavio je danas komandant Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.
 
On je precizirao da su vatrogasci-spasioci stigli na lice mesta za dva minuta i zatekli požar u razbuktaloj fazi.
 
"Na lice mesta stigle su vatrogasne snage sa 25 vozila i 55 vatrogasaca. Po dolasku zatečen je požar u razbuktaloj fazi na celoj površini tržnog centra. Sve snage smo usmerili u pravcu smirivanja situacije, to jest lokalizacije požara koji je pretio da se prenese na dva stambena objekta i više privatnih kuća koje se nalaze u blizini. U ovom trenutku situacija je stabilna, lokalizacija će biti proglašena kada budemo potpuno sigurni da neće doći do prenosa na ostale objekte", rekao je Majstorović.
 
Kako se navodi u saopštenju MUP-a, u kineskoj robnoj kući je u 10:40 izbio požar koji je zahvatio jedan sprat.
 
"Na gašenju požara angažovani su pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinca iz Obrenovca, Surčina, Batajnice, Železnika, Košutnjaka, Zvezdare i Zemuna. Vatrogasci-spasioci odmah su izašli na lice mesta i intervencija je u toku“, stoji u saopštenju.
 
 
Prema rečima očevidaca požara, i ranije je dolazilo do vatrenih stihija u pomenutom objektu.
 
 

Radi se o objektu u kome je smešten veliki broj prodavnica, i koji se prostire na velikoj površini.

  • Pićuka

    02.12.2021 18:13
    Ko kontroliše njihove protivpožarne uslove?
  • Žika

    02.12.2021 16:06
    Očekivani rezultat
    Kada se spoje Srpska halavost za profitom i objekat izgradi bez centralnog grejanja, na elektro instalacijama se štedi, te Kineska grejalica i kineski produžni kabel, eto rezultata
  • tinker

    02.12.2021 14:44
    kako uvke ove kineske radnje i magacini gore u decembru?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.