Preminuo fotoreporter Jovan Mirčeski

Fotoreporter i član Udruženja novinara Srbije (UNS) Jovan Mirčeski preminuo je u Beogradu u 72. godini, saopštio je UNS.
Preminuo fotoreporter Jovan Mirčeski
Foto: Pixabay
Kako su naveli iz udruženja, Mirčeski je kao novinar-fotoreporter sarađivao sa listovima Politika, Ilustrovana politika, Kurir, Sport, Sportski žurnal, Dnevnik, Svedok, radio je za novinske agencije Tanjug i Fonet i bio ratni dopisnik Večernjih novosti.
Sarađivao je i sa redakcijom RTV Ju Eko iz Subotice i Subotičkim novinama.
Dobitnik je priznanja Udruženja sportskih novinara Srbije "Kamera godine" za 2008. godinu a Udruženje novinara Srbije 2014. godine dodelilo mu je nagradu "Laza Kostić" za seriju reportaža i fotografija sa Svetskog prvenstva u vaterpolu u Budipešti.
 
Među priznanjima koje je dobio je i zlatni prsten Sporskog lista Sport za seriju fotoreportaža sa Svetskog prvenstva u vaterpolu 2015. godine.
 
Održao je 17 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu posvećenih fudbalu, košarci, Formuli 1 i tenisu.
 
Jovan Mirčeski biće sahranjen u subotu, 4. decembra na pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi u Subotici.

Teme

smrt

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.