Skupština Srbije usvojila predlog zaključka o Izveštaju Evropske komisije za 2021. godinu

Skupština Srbije je većinom glasova svih narodnih poslanika usvojila večeras Predlog zaključka povodom predstavljanja Izveštaja Evropske komisije (EK) o Republici Srbiji za 2021. godinu.
Skupština Srbije usvojila predlog zaključka o Izveštaju Evropske komisije za 2021. godinu
Foto: 021.rs

U zaključku je navedeno da skupština konstatuje zaključke i preporuke sadržane u Izveštaju EK za Srbiju i pozdravlja iznete pozitivne ocene u pogledu ostvarenog napretka u svim oblastima pregovora o članstvu sa Evropskom unijom.

"Narodna skupština pozdravlja činjenicu što je u Izveštaju konstatovana posvećenost i motivisanost Srbije u sprovodjenju reformi u procesu pristupanja EU, što je dodatni motiv da se sa reformama nastavi još brže i efikasnije", navodi se u zaključku.

Poslanici su usvojili i izmenu Odluke o izboru članova i zamenika članova skupštinskih odbora, koje je podnela Poslanička grupa "Aleksandar Vučić - za našu decu".
 
Sednici su prisustvovali i predsednica vlade Srbije Ana Brnabić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić, kao i predstavnici delegacije EU u Srbiji i predstavnici Nacionalnog konventa o EU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija