Ružić: Đaci i sledeće nedelje u školskim klupama, ekskurzije teoretski moguće

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da će se nastava u Srbiji i sledeće nedelje odvijati neposredno, odnosno da će đaci ići u škole.
Ružić: Đaci i sledeće nedelje u školskim klupama, ekskurzije teoretski moguće
Foto: 021.rs
Ružić je za RTS rekao da se već tri nedelje nastava odvija u školama, a da je to pokazatelj delovanja preventivnih mera, discipline i entuzijazma nastavnika i odgovornosti dece.
On je naveo da je u Srbiji trenutno zaraženo oko 1.000 dece školskog uzrasta, što je oko 0,15 odsto.
"Mnogo je važnije da putem edukacije i sinergijom i radom sa nastavncima i učenicima promovišemo i podižemo svest, kako kod nastavnika tako i kod dece, o potrebi borbe protiv virusa i da je jedini civilizovani način da se izborimo s tim vakcinacija", naglasio je on.
 
Dodao je da trenutno u 80 odsto škola u Srbiji nema nijednog slučaja zaraze korona virusom.
 
"To govori o tome da je sistem vitalan, ali to ne znači da može da bude izuzet iz čitavog društva i zato je važno da se sve mere poštuju", istakao je on.
 
Što se tiče ekskurzija, ministar je rekao da su one teoretski moguće ukoliko je škola u zelenoj zoni, kao i lokalna samouprava odnosno destinacija u kojoj ekskurzija, odnosno nastava u prirodi treba da se održi, ali je to suštinski mnogo komplikovanije izvesti.
  • Baka

    03.12.2021 09:46
    Laganje je bolest
    O cemu ti pricas?
    Unuk mi ide u Osnovnu skolu.
    Bila sam u zgradi i videla da apsolutno nema nikakvih mera. Deca i nastanici bez maske. Druze se,uzinaju i pricaju kao da nema korone.
    A kada ulaze u zgradu maske i dezinfekcija ruku. Da se spolja vidi preventivna mera.
    Koga vi zamajavate.
    Ako se zaraze zarazice se od vas koji ste bili u Areni.
  • Teča

    03.12.2021 09:28
    Koju svest čoveče, pola mase u gradskom prevozu ne nosi maske kao ni deca i deca u školama. Na osnovu čega znate da u 80% škola nema zaraze? Kada i koje sproveo testiranja na kovid u školama? I šta je sa vakcinom za decu mlađu od 12 godina, Amerikanci uveliko vakcinišu i mlađu decu. Samo slave, žurkice, evo sada će i nova godina, nemoj slučajno da se nešto propusti...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.