Tadić demantovao navode o kontaktu sa Bajdenovim sinom

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić demantovao je danas navode da je sa sinom predsednika SAD Hanterom Bajdenom razgovarao o potencijalnim investicijama.

"Nikada nije bilo sastanka sa Hanterom Bajdenom o potencijalnim investicijama, niti sam ikada dobio informaciju da je zainteresovan za tako nešto. Nikada nisam sreo Hantera Bajdena", rekao je Tadić za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Američka televizija Foks njuz objavila je u četvrtak mejlove iz kojih proizlazi da je sin Džozefa Bajdena 2010. godine planirao sastanak sa tadašnjim predsednikom Srbije Tadićem i "finansijski jakim pojedincima" o investicijama.
Sadržaj objavljenih mejlova ukazuje na to da je Hanter Bajden u aprilu 2010. godine bio u kontaktu sa registrovanim srpskim stranim agentom i tadašnjim američkim ambasadorom u Beogradu, kako bi dogovorio sastanak o potencijalnim investicijama. Navodi se i da se sreo sa jednim od Tadićevih savetnika.
 
Međutim, iz mejlova nije jasno da li je Hanter Bajden otputovao u Srbiju i sastao se sa investitorima. Iz prepiske proizlazi da je planirao da dođe u Evropu sa ocem, tadašnjim potpredsednikom SAD, kada je on išao u zvaničnu posetu. Tadić je ocenio da je objavljivanje mejlova upereno protiv Džozefa Bajdena.
 
Bajden je od 2009. do 2017. bio potpredsednik SAD, a u januaru 2021. postao je predsednik. On se 2009. sastao u Beogradu sa Tadićem, predsednikom Srbije od 2004. do 2012. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.