Dobili prekršajne prijave zbog učešća na protestu u Pančevu, iako ih niko nije legitimisao

Aktivisti Građanske akcije Pančevo Ljiljana i Branislav Spasić dobili su na kućnu adresu prekršajne prijave zbog toga što su bili na mestu gde se održavala blokada puta u tom gradu prošle subote.
Dobili prekršajne prijave zbog učešća na protestu u Pančevu, iako ih niko nije legitimisao
Foto: 021.rs

Njih međutim niko tada nije legitimisao.

Ljiljana Spasić je za Betu izjavila da su dobili prekršajne prijave u koje su uredno bili uneti svi podaci, iako ih niko nije bio legitimisao.

"Mi smo došli na protest da ispratimo šta se dešava na blokadi puta ka Beogradu, o čemu smo se obavestili preko društvenih mreža. Niko nas nije legitimisao, niko nije tražio nikakve podatke, niko od policajaca nam nije ni prišao. Uredno su uneti svi podaci: od adrese, matičnog broja, broja lične karte. Mi se pitamo odakle im sve to", kazala je Ljiljana Spasić.
 
Ljiljana Spasić, koja je kao i Branislav član Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) je dodala da oni ne kriju svoje aktivnosti, ali da je nečuveno da se ovakve stvari dešavaju.
 
"Mi svoje aktivnosti ne krijemo, za razliku od njih. Za razliku od njih, mi ne nosimo kapuljače", navodi ona.
 
Ona je navela da im je prekršajni nalog od Policijske uprave Pančevo stigao juče i da u njemu piše da treba da plate kazne od po 5.000 dinara, jer su se 27. novembra u 14 sati, u Ulici Moše Pijade, "kretali i zadržavali na kolovozu", što je suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja.
 
Spasić je rekla da oni neće platiti te kazne, već će zahtevati da ih sasluša prekršajni sud za taj "besmisleni prekršaj".
  • Zlobes

    14.12.2021 08:40
    Komentar
    Trebalo su im lupiti vece kazne. Sacica jadnika terorise pola grada na najfrekventnijoj raskrsnici u gradu...sramota
  • Velibor

    04.12.2021 13:00
    Odakle policiji broj lične karte?

    Da li ste priglupi ili namerno zafrkavate?
  • Mirko

    04.12.2021 12:11
    Samo ne mogu batinaše iz službenih Škoda da lociraju?

    Najslađe se smeje onaj ko se poslednji smeje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.