Nedimović: Zakon o eksproprijaciji politizovan, cilj njegovih izmena nema veze sa Rio Tintom

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da je tema Zakona o eksproprijaciji previše politizovana.
Nedimović: Zakon o eksproprijaciji politizovan, cilj njegovih izmena nema veze sa Rio Tintom
Foto: 021.rs

On je naveo da je trenutno reč o izmenama čiji je cilj da se ubrza eksproprijacija zemljišta potrebnog za projekte, ali ne i za projekte kompanije Rio Tinto.

"Zakon o eksproprijaciji odnosi se na državni posao za objekte i zemljište koji su namenjeni za javnu svojinu", kazao je Nedimović za Radio-televiziju Srbije (RTS) i dodao da izmene tog zakona ne treba povezivati sa kompanijom Rio Tinto.

Prema njegovim rečima, svako ima pravo da iskaže svoj stav, ali sve dok taj stav ne ugrožava pravo i bezbednost drugih ljudi i institucija.
 
Ministar je naveo da građani nemaju razloge za brigu i da će biti dovoljno hrane.
 
"Srbija je zemlja hrane", rekao je Nedimović. Dodao je da će Srbija ove godine da izveze hrane u vrednosti više od pet milijardi.
 
"Ovu godinu ćemo zaključiti sa ozbiljnim rastom i to ne samo izvozom sirovina i ratarskih proizvoda veće i organskih proizvoda, poluproizvoda i gotovih proizvoda", naveo je Nedimović.
  • nemaš pojma, sedi

    05.12.2021 00:49
    @ Kać
    kako nema ako je Rojters objavio još u avgustu
    https://www.reuters.com/business/energy/rio-tinto-readies-ship-trial-lithium-plant-serbia-2021-08-01/

  • Kać

    04.12.2021 18:51
    Mozda
    sada nema, ali ce imati, to je sigurno.
  • Darko

    04.12.2021 14:10
    Ministar Nedimović je pre pet godina obećao novi zakon PIO poljoprivrede međutim slagao je kao i mnogo toga ništa nije urađeno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.