Objavljena lista zakupaca socijalnih stanova u Nišu, zet gradonačelnice ostao na listi

Gradska stambena agencija Niš objavila je preliminarne rang liste za zakup 16 socijalnih stanova u novoizgrađenim lamelama u Ulici Majakovskog, u niškom naselju Duvaništu.
Objavljena lista zakupaca socijalnih stanova u Nišu, zet gradonačelnice ostao na listi
Foto: 021.rs
U zakup će biti dat jedan jednosoban stan, 12 dvosobnih, dva dvoiposobna i jedan trosoban.
Kako su ranije kazali u Gradskoj stambenoj agenciji, interesovanje je bilo veliko i na listi prijavljenih bilo je pet puta više zainteresovanih građana od broja stanova koji se izdaju u zakup.
Oni koji se budu našli na konačnoj listi zakup stanova plaćaće 1,62 evra po kvadratu, odnosno, 1,54 evra ukoliko redovno izmiruju kiriju.
 
Grad Niš i Gradska stambena agencija objavile su u septembru konačnu rang listu za prodaju 90 stanova u Ulici Majakovskog, za koje je takođe vladalo veliko interesovanje jer se prodaju po ceni od 830,50 evra po kvadratu, što je skoro upola manje od trenutne cene novih stanova na tržištu.
 
Za kupovinu stanova Gradskoj stambenoj agenciji tada je stiglo 270 prijava, a na na konačnoj listi za kupovinu dvosobnog stana nalazi se zet gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski - Vedran Ivanović, koji radi kao pomoćnik direktora "Apoteka Niš".
 
Na konačnoj rang listi nalazi se i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i njen odbornik u Skupštini grada Uroš Radulović, koji je konkurisao za dvoiposoban stan.
 
To što se zet gradonačelnice našao na 24. mestu od 270 prijavljenih, izazvalo je burne reakcije javnosti u Nišu, a opozicione stranke zatražile su da se konkurs poništi i preispita odgovornost komisije Gradske stamene agencije koja je bodovala pristigle prijave.
 
Vladajuća većina u niškom parlamentu ovaj predlog nije uvrstila u dnevni red poslednja dva skupštinska zasedanja uz obrazloženje da odbornici odborničke grupe "Niš moj grad" nisu ispoštovali propisanu proceduru. Kupci i zakupci stanova trebalo bi da se usele u nove stanove u naselju Duvanište tokom januara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija