Advokati protestuju na Andrićevom vencu, pružaju podršku i blokadama

U podne je ispred Generalnog sekratrijata predsednika Srbije počeo protest advokata, između ostalog, i zbog Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi.
Advokati protestuju na Andrićevom vencu, pružaju podršku i blokadama
Foto: FoNet/AP

Advokat Miroslav Živković ranije je rekao da advokati već protestuju zbog "kriminalnog stava" sudije Dragiše Slijepčevića i Građanskog odeljenja Visokog kasacionog suda u vezi sa naplatom obrade kredita.

U razloge protesta sada su uvršćeni i Zakon o eksproprijaciji i Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.
Dodao je da advokati stoje na strani građana koji su se pobunili zbog tih zakona i naveo da protesti moraju da budu takvi da se zaustavi primena ovih zakona "štetnih po građane, na bilo koji način".
 
Podsetimo da je destak novosadskih advokata ponudilo besplatnu pravnu pomoć ukoliko neko bude uhapšen tokom današnjih protesta.
  • V

    04.12.2021 14:49
    Advokati nikada nista nisu radili zbog gradjana ove drzave vec iskljucivo za svoj dzep!
  • Slucaj

    04.12.2021 13:29
    Ova vlast je takva da je kod donosenja svakog zakona ili njegovih izmena trebalo da izadjemo na ulice. Sve sto rade, rade samo u svoju korist, a protiv drzave. Jedan od zakona je i onaj o zastiti poslovne tajne, donet ove godine. Njime su strucnjaci naterani da cute, da bi oni i direktori koje su postavili mogli da rade sta im se hoce. Rade na stetu drzave i radnika, a mi moramo da cutimo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija