Vučić: Predložićemo izmene Zakona o eksproprijaciji da bismo ga vratili "na staro"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će predložiti vladi da naprave Izmene i dopune zakona o eksproprijaciji tako da taj zakon na kraju "ne bi ni važio".
Vučić: Predložićemo izmene Zakona o eksproprijaciji da bismo ga vratili "na staro"
Foto: 021.rs

Predlog je, kaže, da se izmene usvoje do Nove godine.

"Pošto je zakon o eksproprijaciji ustavan, potpisao bih ga, ali da pre toga napravimo novi zakon o izmenama i dopunama tog zakona, da ide po hitnoj proceduri u Skupštinu, da možemo da ga usvojimo pre Nove godine i da zakonom o izmenama i dopunama zakona o eksproprijaciji vratimo stari zakon, kao da nema nikakvih izmena. Tako da, de fakto, taj zakon ne bi ni važio", rekao je Vučić u Gornjim Nedeljicama.

On je rekao da će sa tom idejom pred vladu izaći u ponedeljak.

Kako je objavljeno na instagram stranici Vučića, na razgovorima s njim bili su prisutni meštani iz 12 sela Jadarskog kraja.

"Interesuje me vaša sudbina i sudbina Srbije, zato sam došao da razgovaramo i spreman sam ponovo da dođem", navodi se.

U više od 50 gradova u Srbiji, uključujući Novi Sad, danas su održane dvočasovne blokade i protestne šetnje zbog projekta Rio Tinto.

  • ЕУ ПМ

    05.12.2021 13:01
    Превод
    Када та, уста, кажу реч Србија, то недвосмислено може да се сублимира у реч "ја".

    Тако његове изјаве треба читати и свима ће све бити јасно!
  • Mirko

    05.12.2021 10:53
    Potpis
    U sve se razumeš i mešaš. Pa dosta je više toga. Ko predlaže zakone. Da li postoje institucije? Naravno da ne sve si zatvorio sve preuzeo. E pa ne može više. Trba ti 100 %, a imao si preko 60 %. Nadam se da više nećeš imati ni 40 i da ćeš otići u istoriju kao i tvoj mentor odvratni doktor gmaz, šteta vazduha koji diše
  • VladaN

    05.12.2021 08:17
    Kakvo baljezganje
    Ili potpisuješ ili ne. Ko si ti da ocenjuješ ustavnost? Ili ae već i ovo potpisao pa si sada napunio gaće i ti ćeš da predlažeš skupštini? Valjda vlada predlaže zakone i izmene, skupština ih izglasa ili ne a ti potpišeš ili ne. Kakav ljigavi prevarant.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija