Kon: Etički nedopustivo da vakcinacija zdravstvenih radnika nije obavezna

Epidemiolog i član republičkog Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa Predrag Kon izjavio je danas da je obavezna vakcinacija zdravstvenih radnika nešto što je nužno.
Kon: Etički nedopustivo da vakcinacija zdravstvenih radnika nije obavezna
Foto: Youtube (K1, Screenshot)

Ocenio je da je "moralno i etički nedopustivo da ona nije obavezna".

Kon je za televiziju Prva rekao da nije previše razmišljao o eventualnim sankcijama za zdravstvene radnike koji ne žele da se vakcinišu i da ne zna kakve bi one mogle da budu, ali da "nema nikakve dileme da za neke profesije vakcinacija mora biti obavezna".

"Mi smo uveli obaveznu imunizaciju (zdravstvenih radnika) u Pravilnik o imunizaciji i stručno-metodološkim uputsvima. To jednostavno postoji. To je regulisano zakonom", istakao je Kon.
 
On je rekao da se ta obaveza nije primenjivala ni ranije, a prema njegovim rečima, vakcinacija zdravstvenih radnika je obavezna i protiv gripa, protiv koga je vakcinisano od pet odsto do 40 odsto medicinara, u zavisnosti od ustanove, kao i hepatitisa B, protiv koga je vakcinisana polovina radnika u zdravstvu.
 
Kon je dodao i da pitanje obavezne vakcinacije za sve građane nije za zdravstvenog radnika ili epidemiologa, jer je on uvek za to da vakcinisanost bude izrazito visoka.
 
"Ne mogu da budem protiv neke mere koja povećava vakcinisanost", kazao je Kon.
  • Mitra

    05.12.2021 21:39
    Oće čiča da se ženi
  • Ruza

    05.12.2021 21:03
    A nevakcinisani konobari mogu da snose sankcije. Oni su opasniji od nevakcinisanih lekara, nastavnika...Lepo si to smislio.
  • A

    05.12.2021 15:13
    Moralno
    Je dopustivo da sns pravi skupove BEZ maski dok zlostavljaju CELU naciju pricama kojih se I sami ne pridrzavaju.
    Sta si njima rekao dr?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.