Savez 90/Zelenih Srbije traži uvođenje moratorijuma na litijum

Savez 90/Zelenih Srbije, na svetski Dan zemljišta, navodi da je ovog trenutka jedino pravo rešenje uvođenje moratorijuma na litijum u dolini Jadra i Bora.
Savez 90/Zelenih Srbije traži uvođenje moratorijuma na litijum
Foto: Pixabay
Zeleni u Srbiji navode da Svetski dan zemljišta u našoj državi prolazi u senci dešavanja oko najavljenih rudarskih radova u Jadru i u okolini Loznice.

Savez 90/Zelenih Srbije apeluje da je ovog trenutka jedino pravo rešenje uvođenje moratorijuma na litijum u dolini Jadra i Bora, koji će biti na snazi sve do završetka svih geoloških, rudarskih i posebno ekoloških studija procene uticaja na životnu sredinu, navodi se u saopštenju ove stranke.

"Zeleni insistiraju da građani koji su prodali svoju zemlju Rio Tintu imaju nesmetano pravo njenog korišćenja za vreme trajanja Moratorijuma. Posebno ističemo da prodajom zemlje nije prodatt, niti može biti prodat resurs litijuma, koji je svojina države i svih građana Republike Srbije, zbog čega se mora posmatrati kao ekološki kapital i posebno blago od izuzetnog nacionalnog značaja", stoji u saopštenju stranke Savez 90/ Zelenih Srbije.

  • Sasa

    06.12.2021 20:18
    Odma
    Konacno neko sa konkretnim predlogom.
  • Marta

    06.12.2021 20:16
    Sad
    Bravo moratorium moze da bude ispravno resenje.
  • Mirko

    06.12.2021 20:14
    Konacno
    Zeleni su u poslednje vreme sve vise aktivni i sa dobrim idejama. Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.