Kraus (Savez antifašista): Manipulacija pojmom "fašizam" je dimna zavesa aktuelne vlasti

Predsednik Saveza antifašista Srbije Aleksandar Kraus ocenio je da je manipulacija pojmom fašizam "dimna zavesa aktuelne vlasti" u Srbiji.
Kraus je dodao da se "olako dele etikete" u cilju potpunog vrednosnog obesmišljavanja svega što taj važan politički pojam predstavlja.
"Na delu je večito vraćanje fašizma. Potpuno je jasno, po svim poznatim istorijskim parametrima, a i iz naše svakodnevne prakse, da aktuelni režim pruža obilje argumenata da bude kvalifikovan kao klizanje u fašizam", rekao je Kraus za list Danas.
On je dodao i da je vlast građane, organizacije i opoziciju nazvala fašistima jer su, prema njihovim rečima, blokadama saobraćaja sprečavali slobodu kretanja, i istakao da se vlast koristi taktikom "napad je najbolja odbrana".
 
"Odmah se prisetim ograničavanja slobode kretanja, fantomki, palica, oduzimanja telefona i bagera u Hercegovačkoj ulici. To je bio primer fašističkog ponašanja, a 'kompletni idioti' nikada nisu odgovarali", naglasio je Kraus.
 
Predsednik Saveza antifašista Srbije istakao je da pripada organizaciji "koja nema bilo kakvih dilema u prepoznavanju fašističkih pojava u srpskom društvu", kao i da su opasnost od takve fašizacije prepoznali pre 25 godina u vreme nacionalsocijalizma tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.
 
"S obzirom da su danas na vlasti isti ljudi koji su devedesetih bili najbliži saradnici Miloševića, (predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava) Šešelja, (predsednice Jugoslovenske levice) Mire Marković, njima upravo spadaju maske kojima su zadnjih godina pokušavali nekako da se kamufliraju", ocenio je Kraus.
  • спонакршитељ

    06.12.2021 10:17
    Тако је. То је то.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.