Mihajlović: Neće biti oduzimanja zemlje, nije to nacionalizacija '45. godine

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da protesti nemaju nikakve veze sa životnom sredinom, već su organizovani protiv Vlade i predsednika Republike.
Mihajlović: Neće biti oduzimanja zemlje, nije to nacionalizacija '45. godine
Foto: 021.rs
Ona je za TV Prva rekla da Zakon o eksproprijaciji treba da ubrza radove na infrastrukturnim projektima od javnog interesa i da izmene tog zakona nemaju nikakve veze sa projektom "Jadar".
"Osnovni razlog za protest jeste pokušaj promene vlasti bez izbora, a ne životna sredina. Izmene Zakona o eksproprijaciji nemaju nikakve veze sa Rio Tintom, već je trebalo da ubrzaju sve postupke na infrastrukturnim radovima od javnog interesa. Nikada nije bilo, niti će biti, oduzimanja zemlje, nije to nacionalizacija '45. godine", rekla je ona.
Mihajlović je dodala da je slična situacija bila sa izgradnjom autoputa i hrasta koji je posečen, a da je u većini slučajeva suština povećanje cene koju građani žele da dobiju.
 
Ona je istakla da razgovori predsednika Vučića sa meštanima u Gornjim Nedeljicama pokazuju spremnost da se pronađe rešenje.
 
"Istovremeno, slušamo nove zahteve da se traži zakon o zabrani rudnika u Jadru. Šta je sledeće, zabrana svih rudnika i fabrika? Da li je sledeća zabrana industrije, kompletne privrede, zabrana razvoja", upitala je Mihajlović.
  • Dejan

    06.12.2021 18:20
    Duplo golo
    Nece ali ce biti otkupljivana za tepsiju ribe jer je projekat proglasen od nacionalnog interesa.
  • Pićuka

    06.12.2021 16:25
    Javi tvojim tajkunima da će biti nacionalizacije.
  • Biće, biće..

    06.12.2021 15:25
    ali vaše!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.