Otvoren konkurs "Evropa i ja" za srednjoškolce i nastavnike-mentore

Izašlo je dvanaesto izdanje Evropskog dnevnika koji prati već tradicionalno i konkurs za srednjoškolce "Evropa i ja".

Konkurs se realizuje podnošenjem radova na platformi evropskidnevnik.rs.

Rok za podnošenje radova je 7. februar u ponoć.

Kao i svake godine, očekuje se da učenici imaju mentora - nastavnika ili nastavnicu, koji predaje u njihovoj školi.

Najboljih 15 očekuju vredne nagrade: putovanje u jednu zemlju članicu EU u prvoj polovini 2022. godine, kako bi iz prve ruke osetili kako izgleda svakodnevni život u EU.

Najbolje radove odabraće zajedno glasovi publike i stručni žiri, a od 10. februara do 1. marta zainteresovani će moći da glasaju za svoje favorite na platformi Evropskog dnevnika.

Ovogodišnjim konkursom predviđeno je pet takmičarskih kategorija, kroz teme - EU i Srbija, EU u mom svakodnevnom životu, Mitovi o EU, Ljudska prava - moja prava, Životna sredina i klimatske promene su važne.

Kategorije su raznorodne, i prilagođene individualnom radu i timskim igračima: fotografija (individualna), video (timska), blog (individualna), angažovani umetnički rad (timska) i multimedija (timska).

Vodič za konkurs je publikacija Evropski dnevnik koji osim učenicima i učenicama, može da posluži i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija