Zbog beskućnika zaključavaju Železničku stanicu u Nišu

Preduzeće "Srbija voz" zaključava Železničku stanicu u Nišu zbog beskućnika jer je bilo incidenata pa je često bila "neophodna intervencija organa reda".
Zbog beskućnika zaključavaju Železničku stanicu u Nišu
Foto: Pixabay
Kako je objavio portal Južne vesti, slučaj je prijavljen niškom Centru za socijalni rad, a policija i centar to negiraju.
 
U "Srbija vozu" kažu da je stanica zaključana od 20 časova do dva sata posle ponoći, objašnjavajući da je osnovna namena železničkih čekaonica prihvatanje putnika sa važećim voznim kartama i da po odlasku voza koji ide do Lapova i sat vremena pre polaska voza koji vozi za Belu Palanku, stanicu zaključavaju zbog beskućnika.
Oni navode da je čekaonica, iako nema grejanja, godinama "stecište beskućnika" i da su uznemiravali punike i zaposlene.
 
Međusobne svađe i fizički obračuni su uznemiravali redovne putnike, pa je vrlo često, u cilju sprečavanja većih incidenata, neophodna intervencija organa reda, navode iz "Srbija voza".
 
U tom preduzeću tvrde da su se pismeno obraćali i socijalnoj službi Grada Niša, kako bi dugoročno rešili problem sa beskućnicima.
 
"S obzirom na to da se niko od nadležnih nije oglašavao, a problem je postajao sve veći naročito u vreme pandemije, Sekcija za saobraćajno-komercijalne poslove Niš postupila je u skladu sa propisanim Pravilnikom o organizaciji prevoza putnika", ističu u preduzeću "Srbija voz".
 
U niškom Centru za socijalni rad ističu da nije bilo prijava bilo kakvih incidenata sa beskućnicima na Železničkoj stanici i da imaju saznanja o samo jednoj osobi koja tu boravi, ali da nije reč o beskućniku i da takve osobe nemaju na evidenciji.
 
Oni potvrđuju raniju izjavu pomoćnice gradonačelnice Dušice Davidović da nema osoba bez krova nad glavom u Nišu, već samo onih koji u toku zime ne mogu sebi da obezbede grejanje, u čemu im pomažu. 
  • Željko

    07.12.2021 12:10
    Gde će vam duša?
    Zašto ne pustite ljude da se tamo ugreju a ne da vam ljudi umiru od smrzavanja na klupama u parkovima.
  • Branko

    07.12.2021 07:58
    Jad i beda
    Pomoci ovim jadnim ljudima bar od hladnoce da se sklone,neko svratiste otvoriti ali ne ovo je AV "zlatno doba"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.