Državljani Srbije u izolaciji zbog omikron soja virusa

Šestoro državljana Srbije stavljeno je u izolaciju nakon što su doputovali iz Bocvane, koja je jedna od šest zemalja za koje važe rigoroznije mere zbog omikron soja virusa.
Državljani Srbije u izolaciji zbog omikron soja virusa
Foto: 021.rs
Oni će u kućnom karantinu provesti 14 dana, a mera im je izrečena 6. decembra, naveli su za Tanjug u Ministarstvu zdravlja.
Mediji prenose da je među njima petočlana porodica, koja je testirana PCR metodom na aerodromu, a svi članovi su bili negativni. Oni su u Srbiju stigli preko Beča, dok je šesti putnik u zemlju doputovao preko Istanbula.
Epidemiolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd su bili u kontaktu sa putnicima i započeli zdravstveni nadzor.
 
Inače, od kraja novembra zbog pojave novog, omikron soja, uvedene su rigoroznije mere prilikom ulaska u Srbiju za putnike koji dolaze iz Južne Afrike, Malavija, Mozambika, Bocvane, Lesota, Nambije i Zimbabvea.
 
Iako Srbija nema direktne letove sa ovim zemljama, vodi se računa o putnicima koji dolaze preko drugih zemalja.
 
Prema toj odluci Kriznog štaba, putnici na aerodromu rade PCR test, a u slučaju da su negativni sledi im karantin od 14 dana u mestu prebivališta, dok nakon sedam dana imaju obavezu da urade još jedan test.
  • Sto bi rekao Mesa

    08.12.2021 13:07
    Boj se ovna, boj se omrikona, a kad cemo ziveti :)
  • v

    08.12.2021 12:34
    sto rade pcr test ako im sledi karantin cak iako su negativni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.