Manojlović: Ako se pravno sprovedu svi zahtevi do petka - slavlje na trgovima umesto blokada

Predstavnik inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je danas da su svi zahtevi ispunjeni, ali je potrebno da se sve formalno-pravno završi do petka.
Manojlović: Ako se pravno sprovedu svi zahtevi do petka - slavlje na trgovima umesto blokada
Foto: 021.rs
On dodaje da bi posle toga usledilo slavlje na Trgu republike u 14 sati.
U slučaju da to ne bude završeno, ostaju protesti na Gazeli u subotu od 14 sati, rekao je Manojlović.
 
"Mi smo i dalje gospodari naših sudbina" rekao je Manojović i ocenio da su ljudi pokazali da ako se dobro organizuju - mogu da naprave promenu.
 
Upitan da li će protesti biti nastavljeni, on je rekao da neće i dodao da su organizatori blokada dali reč da će tako biti i da su i do sada ispunili sve šta god da su najavili.
 
"Ako se formalno pravno sve završi do petka, prekida se sa blokadom saobraćajnica i pozivamo građane na proslave na trgovima. U Beogradu će u 14 sati na Trgu republike biti velika narodna proslava", rekao je Manojlović.
On je na tviteru napisao: "Pobeda. Povučen Zakon o eksproprijaciji. Kreću izmene Zakona o referendumu. Ako završe sve formalnop-pravno do petka - proslava na Trgu republike. Ako ne završe - vidimo se na Gazeli". 
 
 
 
Manojlović je prethodno na Tviteru objavio tri opcije za ekološke proteste, u zavisnosti od toga šta će vlast odlučiti.
 
"Ako ne budu ispunjena 2 zahteva – blokada autoputeva 3 sata; Ako ispune 1 zahtev – blokada autoputa traje 1 sat; Ako ispune oba zahteva – idemo proslavu na gradskim trgovima, bez autoputeva", napisao je on.
 
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavio da je pronađeno rešenje za Zakon o eksproprijaciji i da će ga saopštiti u sredu u 18 časova, što se i dogodilo.
 
Uoči Vučićevog obraćanja, iz Vlade Srbije je saopšteno da je Vučić vratio taj Zakon u Skupštinu, a da ga Vlada povlači iz procedure. Takođe su najavljene izmene Zakona o referendumu.
  • Daisy

    09.12.2021 19:37
    Odmah prase da se okrene
    A sta se slavi?
    Da li ste normalni? Odmah se zapitam ko je uzeo pare da proglasi "pobedu"! Kakva pobeda?? Privremeno vratio zakon, da ne padne sa vlasti, da izdrze do aprila. Sta je s vama ? Referendum je 16og januara. Rio Tinto ostaje, premestili kontejnere sa Jadra u Krupanj, nije sija nego vrat!!!
  • Jova

    09.12.2021 08:47
    Jova
    Sta da slavim...sa platom od 37 hiljada!!! Narod je ustao da promeni ovu vlast a ne da stane! Ako sada stanemo to je zagarantovana pobeda AV i njegovih!!!
  • Trtlo

    09.12.2021 06:06
    Ili je naivan, ili je primio. Rio Tinto će samo malo kasniti. Sve će biti sprovedeno kako su već ugovorili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.