Ne davimo Beograd: Blokade uspešne, ali daleko smo od pobede dok ne smenimo ovu vlast

Povlačenje Zakona o eksproprijaciji, kao i najavljene izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi predstavljaju veliki uspeh građana, ukazao je danas pokret Ne davimo Beograd.
Ne davimo Beograd: Blokade uspešne, ali daleko smo od pobede dok ne smenimo ovu vlast
Foto: FoNet

Međutim, ovo nikako ne znači da je bitka protiv Rio Tinta i drugih štetnih projekata gotova i dobijena, dodali su oni.

Uprkos tome, dodaje se u saopštenju, ovo je jedan od retkih trenutaka kada je "kriminalni režim Srpske napredne stranke" ustuknuo pred građanima i čestitamo svim učesnicima blokada na trudu i borbi.
"Jedini način da se sa ovim problemima izborimo, ali i jedini način na koji možemo biti sigurni da će se sa projektima kao što su Rio Tinto, Linlong ili Čukaru peki, stati, jeste da smenimo ovu vlast i na najvažnija mesta odlučivanja postavimo ljude kojima je javni interes na prvom mestu", smatra Ne davimo Beograd. 
 
Predstavnik inicijative Kreni-promeni Savo Manojlović izjavio je danas da su svi zahtevi ispunjeni, ali je potrebno da se sve formalno-pravno završi do petka. On dodaje da bi posle toga usledilo slavlje na Trgu republike u 14 sati umesto najavljenih blokada.
 
Vlada Srbije je na sednici donela odluku da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji, koji je Skupštini Srbije na ponovno odlučivanje vratio predsednik Aleksandar Vučić.
 
Na istoj sednici, Vlada je predložila Narodnoj skupštini izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, u članovima 7, 20, 43 i 44.
  • aga

    09.12.2021 13:05
    izbori
    živela majčica Srbija , ovi što prete ulicom neka bolje grizu jezik , batina ima dva kraja , nemoj posle, mislio sam da manjina koja preti je opasna !
  • N

    09.12.2021 08:16
    @Dejan
    Botino! Bolje i Kurta i Murta od tvog Vucica! Tek smo poceli!!!
  • Vlada

    09.12.2021 06:30
    Hahahahaha! Botovi protiv botova na ovom sajtu! A gomilu komentara napisao jedan isti, koji ne zna pravopis.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija