Vučić: Ne finansira nas Zvonko Veselinović, ako ima ozbiljnih optužbi - ispitaćemo

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da "braća Veselinović ni dinara nisu dali" njegovoj stranci za izbornu kampanju, navodeći da se SNS finansira zahvaljujući državnim sredstvima.
 Vučić: Ne finansira nas Zvonko Veselinović, ako ima ozbiljnih optužbi - ispitaćemo
Foto: FoNet
"Dobio sam neformalni izveštaj od američke ambasade. Ni dinara nam nisu dali, kome su - ne znam", rekao je Vučić.

On je to rekao, na konferenciji za novinare, povodom informaciije da je američko ministarstvo za finansije označilo Zvonka Veselinovića, i njegovog brata, kao finansijere nekih političara u izbornoj kampanji 2017. da bi dobili unosne infrastrukturne projekte, ali i kao vođu organizovane kriminalne grupe.

Kako je Vućić naveo, "stranka koju vodi ima više nego dovoljno novca zahvaljujući državnim sredstvima i članarinama. "To su naši osnovni izvori i nikakve potrebe nemamo za bilo kakvim dodacima", dodao je Vučić.
 
"Oni su njih optužili pre svega za ilegalnu trgovinu, na kraju će se ispostaviti da ih optužuju što ne poštuju granicu Kosova i Srbije, ali to je njihova stvar. Neću da ulazim u to dok ne vidim šta stvarno piše. Ako postoje neke ozbiljne optužbe - naši državni ograni će ispitati", rekao je Vučić.
 
Ministarstvo finansija SAD saopštilo je danas da je označilo više osoba iz Srbije, uključujući kontroverzne biznismene Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića, za pripadnike kriminalne grupe.
  • koji

    17.12.2021 14:59
    zmazani
    u oci gledaju i netrepcu
  • Igor

    09.12.2021 10:24
    A zasto onda agenti DEA proveravaju Beograd na Vodi? Nije ti to Vucicu nasa inspekcija pa da uzme mito i zazmuri... Nekome pisu optuznicu u Vasingtonu, cini se da ce neko u buducnosti biti na optuznici ministarstva pravde USA. Zaigrao si se Vucicu mislis tvoje mafijanje u Srbiji nikoga nece zanimati van Srbije...
  • Veternik

    09.12.2021 09:38
    Gle botove ,Malo me strah sekte jbt

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.