Ministarstvo razmatra modele redovnog služenja vojnog roka

​Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović sastao se sa članovima Radne grupe za stvaranje uslova za aktiviranje redovnog služenja vojnog roka, saopštilo je resorno ministarstvo.
Ministarstvo razmatra modele redovnog služenja vojnog roka
Foto: 021.rs
Na sastanku su razmatrani različiti modeli redovnog služenja vojnog roka, osmišljeni po ugledu na modele u evropskim zemljama, i analizirane dosadašnje mere i aktivnosti koje su preduzete po ovom pitanju.
Nadležne organizacione jedinice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije podnele su Stefanoviću izveštaje o stanju infrastrukturnih objekata, kapacitetima Komande za obuku, kao i logističkim i normativnim preduslovima potrebnim za ponovno aktiviranje redovnog vojnog roka.
Stefanović je najavio da će tokom vikenda obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića o realno mogućim modelima za eventualno donošenje odluke o ponovnom uspostavljanju sistema redovnog služenja vojnog roka.  
  • milan vucic

    11.12.2021 01:34
    Kad budem video Danila Vučića u stroju, ićiću i ja.
    Pošteno.
  • Elenor

    09.12.2021 22:39
    Vojni rok
    Ovo je namerno uradjeno jer su im se za vikend tresle gace zbog naroda koji je ustao...Imam 21 godinu ,ali kako vidim uskoro cu u inostranstvo....
  • Дуле

    09.12.2021 18:14
    Паштета за двоје
    Зна ли ико ко су особе које живе у касарни А.Рајс?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.