Aida Ćorović: Država ili stoji iza murala Mladiću, ili priznaje poraz od dece

Aktivistkinja Aida Ćorović, koja je privođena zbog bacanja jaja na mural Ratku Mladiću u Beogradu, kaže da je Opština Vračar morala "na mnogo ozbiljniji način" da pristupi uklanjanju tog murala.
"Ovih pet, šest klinaca od 16-17 godina su očistili to i demonstrirali šta? Da su oni jači od Opštine Vračar i države Srbije", rekla je Ćorović za N1.
Ona je upitala da li država zaista nema snage da se obračuna sa "desetak klinaca" i rekla da ako država ne stoji iza murala, onda priznaje poraz pred njima.
Kazala je da država na svakom koraku demonstrira silu i stav da su "ratni zločinci naši heroji".
 
"Ja ću da podsetim da su zbog istog ovog čoveka koji je na muralu ubijena dvojica mladića na Topčideru", rekla je Ćorović govoreći o slučaju gardista ubijenih u kasarni Topčider 2004. godine.
 
Posle uključenja u Studio Live N1 mladići koji su sprali kreč sa murala vređali su Aidu Ćorović.
 
Inicijativa: Aljkav i nemaran pokušaj uklanjanja murala
 
Inicijativa mladih za ljudska prava ocenila je kao "nemaran i aljkav" sinoćnji pokušaj beogradske opštine Vračar da ukloni mural s likom Ratka Mladića sa zgrade na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića. 
 
Inicijativa je u saopštenju ocenila da je "nakon poniženja na Međunarodni dan borbe protiv fašizma" vlast priredila "još veću sramotu za Srbiju, danas na Međunarodni dan sećanja na žrtve genocida".
 
"Prekrečena površina je potrajala čitavih 10 minuta od prve vesti u medijima da je mural uklonjen. Huligani su vrlo lako i brzo, vodom i krpom, vratili stari sjaj spomenika ratnom zločincu. Ranije smo nekoliko puta javno saopštili da posao uklanjanja zahteva specijalnu opremu koju, pored privatnih firmi, poseduju komunalne službe grada Beograda", naveli su iz nevladine organizacije.
 
Ponovo su pozvali opštinu Vračar, Grad Beograd, MUP Srbije i premijerku Anu Branbić da koordinisanom akcijom uklone mural sa Mladićevim likom kao i grafite koji slave "to oličenje zla kao heroja, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima širom Srbije".
  • Milan

    10.12.2021 07:26
    Pa naravno da država stoji iza murala. Zar ste očekivali drugačije od kradikala? Mene ne bi čudilo ni da je nacrtan iz javnog budžeta u startu.
  • Sama

    09.12.2021 22:40
    Smeće
    Počisti smeće u Novom Pazaru pa se javljaj u vezi Bg
  • ××

    09.12.2021 19:41
    Corava Aida

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.