Predstavnik advokata Živković: Vučić porekao sebe povlačenjem zakona donesenim na "fašistički način"

Predstavnik Advokatskog protestnog odbora Miroslav Živković istakao je da je Vučić porekao sam sebe povlačenjem Zakona o eksproprijaciji koji je skupština donela na "fašistički način".
On je, na konferenciji za novinare, upozorio da protesti i borba ne treba da prestanu, jer je dobijena bitka, ali rat nije gotov. Dodao je i da vlasti, koja se ponaša vrlo problematično, ne treba verovati, kao ni Vučiću, koji je "u poslednjih nedelju dana davao kontradiktorne izjave".
Živković je konstatovao da su Zakon o eksproprijaciji, kao i predložene izmene Ustava gori od fašističkih i da je "okupacija gora od bilo koje okupacije".
"To nije samo genocid, to je humanocid, od Srbije neće ostati ništa", rekao je on, poručujući da se ne sme dozvoliti da multinacionalne kompanije pišu zakone Srbije, kao i da sve ugovore potpisane sa njima treba poništiti.
 
Advokat Bojan Čedić je, komentarišući usvojene promene Ustava Srbije i predstojeći referendum 16. januara, rekao da u postojećim okolnostima stvari ne mogu da se promene i pozvao sve građane da izađu i kažu "ne", jer je to "patriotski zadatak" i odgovor na "ishitrenost, srljanje, nedostatak konsenzusa javnosti i mišljenja struke".
 
Advokati su pozvali svoje kolege da u subotu u 12 časova dođu na protest na Andrićevom vencu, kako bi izrazili neslaganje sa potezima vlasti.
  • Nikola

    10.12.2021 13:43
    A botovi koji lupaju minuse po naredbi trebali bi da se pozdravljaju sa "Heil AV".
  • Musaši

    10.12.2021 07:07
    Ipak bi trebalo biti precizniji sa ovakvim vestima.
    Advokate predstavlja komora, odnosno njeni organi.
    Ovaj kolega nema nikakve veze sa komorom i sasvim sigurno nije predstavnik advokata.
    Ova lopovska vlast želi da se infiltrira na bilo koji način u advokaturu, jer su jedino advokati pobedili lucidnog na vrhuncu njegove moći obustavom rada 2014-2015.
  • Skala

    10.12.2021 06:46
    Ocena 10.!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija