Od danas dostupna mobilna aplikacija za čuvanje EU digitalnih zelenih serifikata

Građanima Srbije od danas je dostupna mobilna aplikacija "Moj EU DZS" za čuvanje Digitalnih zelenih sertifikata koji su EU kompatibilni.
Od danas dostupna mobilna aplikacija za čuvanje EU digitalnih zelenih serifikata
Foto: 021.rs
"Mobilna aplikacija omogućava čuvanje novih EU QR kodova i služi građanima kao e-novčanik, odnosno svaki građanin može svoje sertifikate da skenira, da ih na taj način nosi u svom mobilnom telefonu i pokazuje bilo gde da se kreće širom EU ili zemljama koje se nalaze u ovom sistemu, bilo u muzejima, restoranima, kafićima ili drugim zatvorenim prostorima", navedeno je u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.
Te sertifikate mogu da preuzmu svi građani koji imaju nalog na portalu eUprava.
Građani koji nemaju nalog na portalu eUprava, svoj Digitalni zeleni sertifikat mogu da preuzmu u pošti.
 
Aplikaciju "Moj EU DZS", građani koji koriste Android telefone, mogu preuzeti na Gugl plej prodavnici, a oni koji koriste iOS, aplikaciju mogu preuzeti na App Storu.
  • Ivan

    09.12.2021 21:02
    Moze ovako za sada:
    https://apkapp.gallery/dl/105014819/Moj-EU-DZS/
  • kimi

    09.12.2021 19:43
    Takoe ausvajs bite..jos malo pa da instaliramo digitalne seflije na glavu da nas svako moze gledati gde idemo kada idemo sta kome kazemo kada spavamo j...demo itd ... zivela ta cuvena sloboda.
  • VOA

    09.12.2021 19:43
    U svemu kasnimo
    Na Gugl plej prodavnici nema!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.