Prekinuta sednica Skupštine Kragujevca, odbornik neće da napusti govornicu

Sednica Skupštine Kragujevca prekinuta je na sat vremena pošto odbornik opozicione "Alternative" Slađan Rakić odbija da se udalji sa govornice.
Zbog toga je predsednik Skupštine Miroslav Petrašinović prekinuo sednicu na kojoj danas treba da se raspravlja o budžetu grada za 2022.
Rakić je neposredno po otvaranju zasedanja reklamirao povredu poslovnika, a i za vreme prekida sednice i dalje stoji za govornicom.
Pozivao se na pravo da govori i tvrdi da ima vreme na to, ali je naveo i da ne dobija odgovore na odbornička pitanja.
 
Televizija Kragujevac je prenela da je ključni razlog za Rakićevo nezadovoljstvo to što mu rukovodstvo preduzeća u kome radi, JKP "Šumadija", nije dozvoljavalo da kao odbornik prisustvuje prethodnoj sednici skupštine i odborničkih klubova.
 
Istakao je da mu se time ne dozvoljava da ispunjava odbornička prava i dužnosti za šta su ga birali građani i ukazali mu poverenje.
 
Pošto mu je Petrašinović izrekao drugu opomenu, Rakić je rekao: "Oduzmite mi sve, život, slobodu moju ne može niko da oduzima".
 
Više puta ga je predsednik Skupštine molio da se udalji sa govornice, a onda mu je isključen mikrofon. Zatim su se odbornici izjasnili da se Rakić udalji sa sednice.
 
Posle te mere, po propisima je predviđeno i fizičko udaljenje Rakića iz Skupštine, ali je predsednik Skupštine nije primenio.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija