Usvojene izmene Zakona o referendumu, odmah stupaju na snagu

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene i dopune Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi koje je Vlada dala na razmatranje.
Usvojene izmene Zakona o referendumu, odmah stupaju na snagu
Foto: 021.rs
Za je glasalo svih 193 prisutnih poslanika. Odlučeno je i da zakon stupi na snagu ranije od osmog dana od objavljivanja, odnosno - odmah.
Današnja sednica o razmatranju ovih izmena sazvana je u roku kraćem od predviđenog, te se odlučivalo po hitnom postupku.
Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović nije se na početku sednice javila za reč, kao ni predstavnici odbora, niti ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa. Jedini se za reč javio samostalni poslanik Vladan Glišić i poslanik SNS Aleksandar Martinović, da bi mu odgovorio.
 
Martinović rekao je da je danas na skupštinkom Kolegijumu dogovoreno da niko od predsednika poslaničkih grupa i poslanika ne govori na sednici Skupštine Srbije, ali je on odlučio da odgovori na izlaganje samostalnog poslanika Vladana Glišića koji je rekao da predložene izmene "nisu dovoljno dobre" i najavio da neće glasati za njih.
 
Reagujući na Glišićeve ocene Martinović je ocenio kako "danas mnogi trijumfuju nad navodnim porazom Aleksandra Vučića".
 
"Aleksandar Vučić je pobedio zato što je pokazao da politika u Srbiji može da se vodi na potpuno drugačiji način od onoga kako su je vodili isti ti koji danas slave njegov poraz. Na drugačiji način nego što je politiku vodio Boris Tadić, Dragan Đilas, Vuk Jeremić i njima slični", rekao je Martinović.
 
On je naveo da je ustavna dužnost predsednika Republike da sasluša svoj narod, da čuje koje su njegove nevolje i da pokuša tom narodu da pomogne.
  • 696

    10.12.2021 19:29
    Dozovite se pameti
    Jel sad svima, koji hoće da proslavljaju "pobedu" nad mračnjacima, jasno da pobede nema? Protesti moraju da se nastave, voda je došla do nosa. Skupština je cirkus. Njene odluke su nametnute od strane najboljeg studenta i sada je situacija lošija nego pre "pobede".
  • Dragan

    10.12.2021 18:14
    Razmišljanja
    Zakon o referendum znači kraj. Sad smo ga ugasili.
  • Ja sam Radov

    10.12.2021 17:12
    Jedini komentar u skupstini boi je od zMartinovica koji je branio Vucica da nije izgubio vec je pobedio.Daleko bi se kod predsednika bolje kotirao da je izjavio; znamo iz istorije da je Kutuzov povlacenjem odneo pobedu nad Napoleonom.Tada bi Martinovic odobrovoljio onih 176 svojih istomisljenika i dobio veliki aplauz.Za sada se nezna jel bio aplauz posle objave rezultsta glasanja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.