Dragojević: Ako Ministarstvo ne odgovori žalićemo se Upravnom sudu

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije neće reagovati na žalbu trojice reditelja, čije je filmove Upravni odbor Filmskog centra Srbije odlučio da ne pomogne finansijski.
Dragojević: Ako Ministarstvo ne odgovori žalićemo se Upravnom sudu
Foto: Pixabay
 Oni se "pravdaju" nepoštovanjem procedura, saznaje list "Nova".
Reditelj Srđan Dragojević za list kaže da će se, u slučaju da Ministarstvo ne reaguje na žalbu, Goran Marković, Želimir Žilnik i on žaliti Upravnom sudu.
"Odlučili smo da podnesemo zajedničku žalbu trojice reditelja i naš advokat je odneo tu žalbu u Filmski centar Srbije, koji je potom prosledio Ministarstvu kulture", rekao je Dragojević i napomenuo da kao što su oni imali rok od 15 dana za žalbu, isto Ministarstvo ima zakonsku obavezu da reaguje.
 
U Ministarstvu kulture za list "Nova" nisu odgovorili da li je zajednička žalba trojice reditelja stigla u tu instituciju.
 
Upravni odbor FCS 25. novembra doneo je odluku da odbije predlog svoje Konkursne komisije da se u okvoru Pozivnog konkursa za eminentne reditelje finansijski podrže ostvarenja va tri reditelja. 
  • Grof Sekershi

    10.12.2021 22:52
    Ko ce da presudi da su ti projekti valjani te da zasluzuju budzetski novac? Emir Kusturica? Dragan Bjelogrlic?
  • Poruka ministarstvu

    10.12.2021 19:53
    Ali ja želim da gledam baš njihove filmove!
    Ministarstvo kulture nema prava da uskraćuje rad najboljih reditelja i guši kulturu i građane!
    Ne može tako !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.