AUDIO: Policajac novinarki Južnih vesti rekao da "zna da postupa nezakonito, ali da mora"

Dvojica muškaraca, u pokušaju legitimisanja novinarke Južnih vesti i jedne devojke nakon blokade u Nišu, poručili su da je ono što rade nezakonito i da je 90 odsto policije protiv takvog postupanja.
AUDIO: Policajac novinarki Južnih vesti rekao da "zna da postupa nezakonito, ali da mora"
Foto: 021.rs

Novinarki Južnih vesti Tamari Todorović nakon protesta u Nišu, dok se vraćala kući, najpre je prišla devojka koja je primetila da je neko prati, zatim i dvojica muškaraca koji su se predstavili kao policajci.

U razgovoru koji je snimila, policajac od njih traži da slikaju legitimacije, ali i govori o tome da je svestan da postupa protivzakonito i da se 90 odsto njegovih kolega buni, prenose danas Južne vesti.

Dvojica muškaraca koja su im prišli nakon protesta predstavili su se kao policajci i tražili da fotografišu njihove lične karte. Devojka (ime poznato redakciji Južnih vesti) dala je svoju ličnu kartu, a novinarka Južnih vesti pitala je zašto to rade.
 
Policajac je odgovorio: "Veruj mi, ovo što radimo sve je i protivzakonito, ja prvi .. i svi, ne ja, 90 odsto nas se pobunilo da ide, ali šta ćeš kad moraš", naveo je on.
 
 
Na konstataciju novinarke da policija ne može da presreće ljude na ulici i fotografiše njihove lične karte samo tako, policajac je rekao da "to zna, ali da je to legitimisanje".
 
Policajac je novinarki rekao da njoj, pošto se predstavila kao novinarka možda i neće, ali da će mlađoj Nišlijki verovatno stići prekršajna prijava - i to za kretanje na kolovozu.
 
Na pitanje novinarke da li su videli devojku kako prelazi preko kolovoza, policajac je rekao: "Nismo mi, ima ko snima".
 
Južne vesti poručuju da će preduzeti sve radnje da zaštite svoju novinarku Tamaru Todorović.
  • Ns

    13.12.2021 11:40
    Ništa se ne mora!
    Bolje stani uz svoj narod
  • Ban

    12.12.2021 13:11
    Vrhrekoh
    Pa jedan običan dečji skeč
    E prosto i prozirno
  • To je

    12.12.2021 10:48
    Tacno
    Policija puca po savovima! Koleba se izmedju savesti i naredbi! Bitna je Vojska! Oni imaju sve, a narod nista! Da li ce stati uz one kojii je hlebom hrane ili uz one koji su im natovarli da njih brani!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.