Vučić: U Srbiji nema korišćenja vodenih topova protiv demonstranata, za razliku od evropskih zemalja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se danas na jučerašnje proteste, rekavši da policija nema šta da traži na okupljanjima koja nisu zakonita.
Vučić: U Srbiji nema korišćenja vodenih topova protiv demonstranata, za razliku od evropskih zemalja
Foto: 021.rs
"Kada organizujete nešto što je protiv zakona, nemojte da pozivate državne organe da učestvuju u tome. Policija ima pravo samo da takve skupove zabrani. Ne može policija dobrovoljno da učestvuje u tome", kazao je predsednik Srbije.
Vučić kaže da se u Nišu, kao i u Beogradu, dogodilo to da su pretučeni obični građani koji ništa nisu krivi, već su samo želeli negde da prođu.
 
"Ja se tim ljudima izvinjavam. Ne mislite valjda da možete da razbijete automobil nekom čoveku koji nije pogazio nijednu zakonsku normu, da ga prebijete i da za to ne odgovarate? Šta biste uradili da to neko uradi vašem bratu, vašem ocu?" rekao je predsednik.
 
Predsednik je objasnio da demonstranti nemaju pravo da zaustavljaju bilo kog građanima ove zemlje.
 
Podsetio je da u Srbiji nema korišćenja vodenih topova protiv demonstranta, a što postoji u mnogim evropskim zemljama.
 
"Ovde je problem u tome što su neki mislili da su oni mnogo popularni političari i da će dobiti veliku podršku naroda", rekao je.
 
Kako ističe predsednik, narod je ovim protestima stekao veće poverenje u politiku SNS-a.
 
"Zašto bijete ljude? Zato što ne možete da ostvarite političke ciljeve? E, pa, oni se ne ostvaruju preko noći", rekao je predsednik.
 
Podsetimo, brojni pravnici i predstavnici nevladinih organizacija ocenili su da je to što policija ne obezbeđuje proteste kršenje zakona, bez obzira na to da li isti jesu ili nisu prijavljeni.
  • A da

    13.12.2021 07:26
    Nas
    Streljas npr....SAMO jos to nisi
  • 9

    13.12.2021 00:17
    Kada bi mi
    otac ili brat bile takve pijane budale da izlaze iz kola ili jurišaju na masu koja je najavila blokadu sve na ПТЦ i ja bi ih izbio i urazumio da se to ne radi i da se koristi obilazni put. Nema BG samo 1 most.
    "Šta biste uradili da to neko uradi vašem bratu, vašem ocu?"
    A što nema vodenih topova to je zato što ste im i vodu pokrali,gorivo uzeli za škode u Šapcu i sad lelečete , a porezi su prošli.
  • PurgerNS

    12.12.2021 22:11
    ili lički komunisti ili solunski borci...danas su to vrli autonomaši
    nije 45' nego 18'
    predvodi vas Neša Čanak...ličan
    isti onaj koji je srbovao 91'

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija