Vulin: Za postupanje policije sva odgovornost je moja, sve je bilo u skladu sa zakonom

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da sva odgovornost za postupanje policije pripada njemu, a ocenio je i da je ona u svim situacijama postupala u skladu sa zakonom.
Vulin: Za postupanje policije sva odgovornost je moja, sve je bilo u skladu sa zakonom
Foto: 021.rs

U vezi sa ovom temom Vulin se oglasio povodom kritika da policajci nisu obezbeđivali blokade saobraćaja širom Srbije.

"Policijom se rukovodi u skladu sa zakonom i u skladu sa zakonom se rade procene njenog angažovanja", naveo je Vulin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, policija "niti može, niti hoće" da učestvuje u kršenju zakona davanjem bezbednosne podrške onima koji blokiraju saobraćaj.
 
"U skladu sa članom 29. Zakona o policiji, ministar na predlog direktora policije nalaže izvršenje zadataka. Za postupanje policije sva odgovornost je moja, a policija je u svim situacijama postupala u skladu sa zakonom", rekao je Vulin.
 
Protesti i blokade saobraćaja održani su tri subote za redom u mnogim gradovima u Srbiji, a policije nije bilo na poslednja dva.
  • Besa

    13.12.2021 01:40
    Yjthh

    12.12.2021 • 18:29

    Auuu brale....izgleda da ga je terapija ojačala

    Oce to i od belog ;)
  • Zebra

    13.12.2021 00:43
    @Goran
    Ra “rulja” se bori da sutra kad budeš dobijao sendvič od ove ili neke druge vlasti da u njemu ne bude cijanida i da flašica vode ne bude zatrovana. Činjenica je da zbog takvih, jeftinih, prodanih, ucenjenih, nesvesnih, nas neće ni biti za koju godinu pa ni sendvici neće trebati… Živeo, nadam se da si ponosan na sebe i da imaš bar koje malo dete u familiji za koje se “boroš”.
  • Zebra

    13.12.2021 00:39
    Zakon kaže da neko ko se nađje na autoputu treba da bude bačen preko ograde? Zakon kaže kad dođu tabadžije da policija treba da se skloni i okrene glavu? Kad bi se zakon jednako primenjivao na sve (čak i bez vaših proširenja) vi odavno ne bi bili tu gde jeste…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija